Ζητούν την αποζημίωση των μελών των Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών

Ζητούν την αποζημίωση των μελών των Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών

Με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, 27 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύουν την αναγκαιότητα αποζημίωσης των μελών των Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Η ανακοίνωση:

Τα μέτρα πρόληψης της εξάπλωσης του Covid 19, με την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης και τη μη μετακίνηση των πολιτών από τα αστικά κέντρα προς την περιφέρεια, έχουν προκαλέσει σημαντική μείωση των πωλήσεων των προϊόντων που παράγονται από τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς. Λόγω του ιδιότυπου τρόπου απασχόλησης των γυναικών στους συνεταιρισμούς αυτούς, καθώς απασχολούνται ως μέλη και όχι ως υπάλληλοι, δεν προβλέπεται να τους δοθεί η αποζημίωση των 800 ευρώ που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, ακόμη και όταν ο ΚΑΔ του συνεταιρισμού συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των πληττόμενων Κωδικών.

«Η Κρήτη διαθέτει πολλούς Γυναικείους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, με ιδιαίτερα σημαντική παρουσία και συμβολή στην τοπική ανάπτυξη», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Το ότι δεν προβλέπεται να δοθεί το έκτακτο βοήθημα στα μέλη που απασχολούνται σε αυτούς, όπως συμβαίνει και με μέλη άλλων αγροτικών συνεταιρισμών που εργάζονται εποχιακά, είναι μια σημαντική παράληψη και πρέπει να διορθωθεί άμεσα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.