5 κλασικές συνταγές κοκτέιλ που πρέπει να ξέρουν όλοι οι άντρες

5 κλασικές συνταγές κοκτέιλ που πρέπει να ξέρουν όλοι οι άντρες

Εσύ ξέρεις να φτιάχνεις Manhattan; Ώρα να μάθεις τα βασικά

Old fashioned

Ανακατέψτε έναν κύβο ζάχαρης με τέσσερις δόσεις Angostura. Τοποθετήστε τον κύβο σε ένα ποτήρι, προσθέστε 1 κουταλιά νερό και ανακατέψτε τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Γεμίστε το ποτήρι με πάγο, ρίξτε 1 μεζούρα ουίσκι σίκαλης και ανακατέψτε. Γαρνίρετε με μια φέτα πορτοκαλιού. Τα υλικά επαρκούν για 1 κοκτέιλ.

Manhattan

Ανακατέψτε 2 ½ μεζούρες μπέρμπον ή ουίσκι σίκαλης, 1 ουγγιά γλυκό βερμούτ και ένα πικρό πορτοκάλι σε πάγο. Ανακατεύετε μέχρι να γινει πολύ κρύο. Σερβίρετε στραγγίζοντας στραγγίζετε σε ένα ποτήρι κοκτέιλ ή με πάγο, σε ένα παλιό ποτήρι γεμάτο με πάγο. Γαρνίρετε με ένα κεράσι μαρασκίνο. Τα υλικά επαρκούν για 1 κοκτέιλ.

Screwdriver

Ανακατέψτε 2 ½ μεζούρες τζιν και ¾ της μεζούρας χυμό λάιμ σε ένα σέικερ γεμάτο πάγο. Ανακινήστε καλά και στραγγίστε σε ένα ποτήρι κοκτέιλ. Τα υλικά επαρκούν για 1 κοκτέιλ.

Martini

Ανακατέψτε 3 μεζούρες βότκας ή τζιν και ¾ της μεζούρας ξηρό βερμούτ σε γυάλινο δοχείο με πάγο. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει πολύ κρύο. Αδειάστε το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι κοκτέιλ και γαρνίρετε με μια ελιά. Τα υλικά επαρκούν για 1 κοκτέιλ.

Sidecar

Ανακατέψτε ½ μεζούρα φρέσκο ​​χυμό λεμονιού, 1 μεζούρα triple sec και 1 ½ μεζούρα κονιάκ σε ένα γεμάτο με πάγο κοκτέιλ αναδευτήρα. Ανακινήστε καλά και στραγγίστε σε ένα ποτήρι κοκτέιλ. Τα υλικά επαρκούν για 1 κοκτέιλ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.