Σκέφτεσαι να κάνεις tattoo; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Σκέφτεσαι να κάνεις tattoo; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάθε ηλικίας και ανεξαρτήτως φύλου, παίρνουν τη μεγάλη απόφαση να κάνουν μόνιμο tattoo.

Είναι μια μόδα που υπάρχει από την αρχαιότητα και επικράτησε μέχρι και σήμερα, καθώς θεωρείται πια μια μορφή τέχνης, που έχει να κάνει με τη “διακόσμηση” του ανθρώπινου σώματος.

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζεις κάποια πράγματα πριν πάρεις αυτήν την απόφαση και να είσαι σίγουρος ότι το θέλεις και δεν είναι μια πρόσκαιρη επιθυμία, καθώς είναι δύσκολο και αρκετά επίπονο να το αφαιρέσεις εάν στην πορεία το βαρεθείς.

Τι σχέδιο θα κάνεις

Το τατουάζ είναι μόνιμο και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επιλέξεις ένα σχέδιο, το οποίο σου αρέσει, σε χαρακτηρίζει και είσαι σίγουρος ότι δε θα το απεχθάνεσαι μετά από 5 χρόνια.

Είναι ένα είδος δέσμευσης, οπότε πρέπει να σκεφτείς κάτι που σου αρέσει, αλλά και σου ταιριάζει. Για παράδειγμα, το να “χτυπήσεις” στο σώμα σου μερικά κινέζικα ιδεογράμματα επειδή είναι τώρα στη μόδα, είναι μια επιλογή που στο μέλλον κατά πάσα πιθανότητα θα μετανιώσεις.

Επίσης, σε καμία, μα καμία περίπτωση μην κάνεις τατουάζ με το όνομα της κοπέλας σου, όσο σίγουρος και αν είσαι για τη σχέση σας.

Από την άλλη, μπορείς να τολμήσεις με μια συμβολική για σένα ημερομηνία ή με ένα σχέδιο που ξέρεις ότι σου αρέσει, σου ταιριάζει και μπορείς να υποστηρίξεις με το στυλ σου.

Η επιλογή του tattoo artist

Οι tattoo artists όλο και αυξάνονται, όσο αυξάνεται και το ενδιαφέρον του κόσμου για τα tattoo. Για να βρεις τον σχεδιαστή που σου ταιριάζει, μπορείς να κάνεις μια έρευνα στο facebook και το instagram, όπου πολλοί καλλιτέχνες ανεβάζουν φωτογραφίες με τα σχέδιά τους.

Επίσης, ψάξε τις κριτικές για τον tattoo artist που σε κέντρισε με τα έργα του, ώστε να διαπιστώσεις εάν είναι όντως τόσο καλός όσο φαίνεται. Το σημαντικότερο είναι η τήρηση των κανόνων υγιεινής, τα εργαλεία να αποστειρωθούν μπροστά σου και ο χώρος να είναι καθαρός.

Πού θα “χτυπήσεις” το τατουάζ

Η επιλογή του σημείου που θα χτυπήσεις το τατουάζ είναι εξίσου σημαντική με το σχέδιο που θα κάνεις. Μη σκέφτεσαι τα σημεία όπου ο πόνος είναι δυνατότερος, γιατί όπου και να σε τρυπήσει η βελόνα, θα πονέσεις.

Πρέπει να γνωρίζεις ότι τα σημεία του σώματος που δε βλέπει ο ήλιος είναι προτιμότερα για τατουάζ, γιατί τα χρώματα μένουν ζωντανά για πολύ περισσότερο καιρό. Αυτά τα σημεία είναι οι κοιλιακοί, το εσωτερικό σημείο του χεριού, ψηλά στο πόδι και το στέρνο. Τα τατουάζ στην πλάτη είναι πολύ εντυπωσιακά, όμως είναι καλό να ξεκινήσεις με ένα σχετικά μικρό και απλό τατουάζ, το οποίο θα βρίσκεται σε εμφανές για σένα σημείο.

Τα μεγάλα τατουάζ

Τα μεγάλα τατουάζ χρειάζονται πολύ κόπο και χρόνο για να πραγματοποιηθούν. Να ξέρεις ότι θα χρειαστεί και δεύτερη ή και τρίτη συνεδρία μέχρι να τελειοποιηθεί το σχέδιο και να μπουν τα χρώματα που θέλεις.

Οπότε, αν επιλέξεις να κάνεις μανίκι, να ξέρεις ότι δε θα το αποκτήσεις με την πρώτη επίσκεψη, αλλά θα σου πάρει πολύ καιρό.

Η φροντίδα

Κάθε μαγαζί δίνει τις δικές του οδηγίες για τη φροντίδα του τατουάζ ανάλογα με το σημείο και με το μελάνι που χρησιμοποιείται, οπότε πρέπει να ακολουθήσεις κατά γράμμα όσα σου υποδείξουν. Γενικά όμως ισχύουν κάποιοι συγκεκριμένοι κανόνες.

Πρέπει να το αφήσεις καλυμμένο στο νάιλον για τουλάχιστον 6 ώρες ή και μέχρι την επόμενη ημέρα.

Η βελόνα, όπως είναι αναμενόμενο, αφήνει πληγές στο δέρμα, οπότε το σημείο του τατουάζ είναι μια ανοιχτή πληγή, που είναι πολύ εύκολο να μολυνθεί.

Όταν έρθει η ώρα να βγάλεις τον επίδεσμο, πρέπει να καθαρίσεις το σημείο του τατουάζ με μια καινούργια μπάρα αντιβακτηριδιακού και μη αρωματισμένου σαπουνιού και στη συνέχεια να απλώσεις μια ειδική ενυδατική, αντιβακτηριδιακή και μη αρωματισμένη λοσιόν ή κρέμα με βιταμίνη Ε, που θα αποτρέψει το ξεφλούδισμα στην περιοχή.

Η ενυδατική θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε 6-8 ώρες. Όσο η πληγή επουλώνεται, θα νιώθεις το σημείο να σε καίει και να σε τρώει, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το ξύσεις!

Η διαδικασία της επούλωσης θα ξεκινήσει μόλις το κάπαλο της πληγής αρχίσει να υποχωρεί. Έχε υπόψιν ότι σε αυτό το στάδιο, το εσωτερικό της μπλούζας σου θα γεμίσει σημάδια απ’ το μελάνι.

Ακόμα και μετά την επούλωση του τατουάζ, δεν πρέπει να το χτυπάει ο ήλιος, γιατί θα αλλοιωθεί το χρώμα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάς να αλείφεις το σημείο με πολλές στρώσεις αντηλιακού.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.