3 αντρικά κουρέματα που θα είναι πάντα στη μόδα

3 αντρικά κουρέματα που θα είναι πάντα στη μόδα

Όπως περίπου ισχύει για τον κόσμο της υψηλής (και όχι μόνον…) ραπτικής, έτσι ακριβώς και σε εκείνο των hairstyles, όσες τάσεις και μόδες κι αν αλλάξουν, θα υπάρχουν πάντα κάποια σταθερά σημεία αναφοράς.

Τα κουρέματα εκείνα που έδειχναν, δείχνουν και θα δείχνουν «επίκαιρα» σε κάθε αντρικό κεφάλι χθες, σήμερα, αύριο και «εις τους αιώνας, των αιώνων, αμήν».

Tο buzz cut

Με λίγα λόγια…

Το περιβόητο «κούρεμα με την ψιλή» που έλεγε μια φορά κι έναν καιρό ο πατέρας σου. Απαραίτητα σε κάποια από τις «σκάλες» 1 έως 4 της μηχανής, να σημειωθεί.

Σε ποιον ταιριάζει;

Σε άντρες με όμορφα, λεπτά χαρακτηριστικά προσώπου.

Πώς μπορείς να το πετύχεις

Χρησιμοποιώντας την ίδια σκάλα σε όλα τα μαλλιά σου ή, εναλλακτικά, κάνοντας fade στα πλάγια και στο πίσω μέρος του κρανίου σου, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι λιγότερο «επιθετικό». Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα δε, μπορείς να ζητήσεις από τον κουρέα σου να χρησιμοποιήσει ψαλίδι αντί για μηχανή. Ναι, με τον τρόπο αυτό η όλη διαδικασία του κουρέματος θα πάρει περισσότερη ώρα, όμως μόνο έτσι θα είσαι σίγουρος ότι ο κουρέας σου θα διακρίνει πιθανά βαθουλώματα ή «φουσκώματα» στο κρανίο σου και, ως εκ τούτου, θα κόψει όλες τις τρίχες στο ίδιο μήκος.

Πώς «φορμάρεις»

Χρησιμοποιώντας ελάχιστη ποσότητα από κάποια πομάδα, κρέμα ή πηλό. Τα προϊόντα αυτά, μολονότι δεν μπορούν να αλλάξουν το σχήμα και τη φόρμα του συγκεκριμένου κουρέματος (προφανώς…), εντούτοις μπορούν να «παίξουν» με την υφή των μαλλιών σου, χαρίζοντας ματ ή στιλπνό «φινίρισμα, ανάλογα με τα γούστα σου .

Τo κλασσικό κοντό

Με λίγα λόγια…

Πρόκειται για την πιο «μπόλικη» εκδοχή του crew cut, η οποία (και λόγω του μεγαλύτερου μήκους που έχει το μαλλί) επιτρέπει το «παιχνίδι» με διάφορα προϊόντα styling.

Σε ποιον ταιριάζει;

Σε όλους, ασχέτως ηλικίας. Μοναδική απαραίτητη προϋπόθεση; Αυτός που θα το δοκιμάσει, να έχει πλούσιο, υγιές μαλλί.

Πώς μπορείς να το πετύχεις

Απλά, βεβαιώσου ότι ο κουρέας σου πρόκειται να χρησιμοποιήσει ψαλίδι, προκειμένου να εξασφαλίσει «πλούσια» υφή αλλά και για να αποφύγει τις «απόλυτες» γραμμές που δημιουργεί οποιαδήποτε επαγγελματική μηχανή κουρέματος. Έπειτα, πρόσεξε το μήκος: το μυστικό εδώ βρίσκεται στη σωστή αναλογία μήκους των πλαϊνών με τα μαλλιά που βρίσκονται στην κορυφή του κρανίου σου.

Πώς «φορμάρεις»

Αναλόγως με την περίσταση. Αν, για παράδειγμα, η περίσταση απαιτεί να αποπνέεις κάποια «σοβαρότητα» (όπως, για παράδειγμα, στη δουλειά ή στο πρώτο ραντεβού μαζί της) τότε μπορείς να τα «στρώσεις» ελαφρά χρησιμοποιώντας κάποια πομάδα ή πάστα φορμαρίσματος με βάση το νερό, προς την κατεύθυνση της χωρίστρας. Αν πάλι θέλεις να ποντάρεις στο περιβόητο messy look, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο ματ πηλό φορμαρίσματος, κάνοντας ελαφρύ μασάζ στις ρίζες της τρίχας.

Το μακρύ μπροστά

Με λίγα λόγια…

Σημεία αναφοράς εδώ το κοντό μήκος στο πλάι και πίσω και το μεγαλύτερο στο πάνω, μπροστά μέρος του κρανίου σου. Αλλιώς, το καλύτερο, ίσως, κούρεμα, αν έχεις όρεξη για παιχνίδια (βλέπε: το κέφι να πειραματιστείς λίγο παραπάνω με το στυλ και την εμφάνισή σου).

Σε ποιον ταιριάζει

Σε άντρες με υγιή τρίχα που έχουν τη διάθεση (και την υπομονή) να αφιερώνουν καθημερινά χρόνο και φροντίδα στο φορμάρισμα των μαλλιών τους.

Πώς μπορείς να το πετύχεις

Κόβοντας τα πλαϊνά και αφήνοντας αρκετά πιο μακριά τα μαλλιά της κορυφής. Το μήκος αλλά και το πόσο έντονη θα είναι η αντίθεση του μήκους των πλαϊνών με τα μαλλιά της κορυφής είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να το κουβεντιάσεις με τον κουρέα σου, αφού κάτσεις στην καρέκλα και λίγο πριν αυτός πιάσει δουλειά στο κεφάλι σου.

Πώς «φορμάρεις»:

Στρώνεις πάντα προς τα πίσω ή προς το πλάι, χρησιμοποιώντας κάποιο κερί ή κρέμα φορμαρίσματος, ανάλογα με το μήκος που έχουν τα μαλλιά σου -σε αντίθετη περίπτωση, φλερτάρεις σοβαρά με το ενδεχόμενο να θυμίζεις υπερήλικα Emo (τους θυμάσαι;) ή τον ποιητή Φανφάρα από το θρυλικό «Ξύπνα Βασίλη»
Επ’ ευκαιρία, χρησιμοποιώντας βούρτσα ή πιστολάκι, όχι μόνο κάνεις τη ζωή σου λίγο πιο εύκολη αλλά πετυχαίνεις και καλύτερο αποτέλεσμα.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.