6 λόγοι που το σεξ είναι σημαντικό

6 λόγοι που το σεξ είναι σημαντικό

Το σεξ είναι σημαντικό κομμάτι μιας υγιούς σχέσης, όπως είναι η εμπιστοσύνη και η επικοινωνία, ενώ αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους να έρθετε ουσιαστικά κοντά με τον σύντροφό σας, ακόμα κι αν δυσκολεύεστε να επικοινωνήσετε μαζί του σε άλλα πεδία της καθημερινότητάς σας.

Όλοι το σκέφτονται ακόμα και όταν δεν το εξασκούν, όλους τους απασχολεί, ακόμα κι αν ισχυρίζονται το αντίθετο. Μην υποτιμάτε, λοιπόν, τη δύναμή του και μη θεωρείτε ποτέ δεδομένο ότι θα είναι καλό. Το σεξ χρειάζεται δουλειά και από τους δυο και αυτό γιατί και οι δυο επωφελούνται τα μέγιστα από αυτό.

Γιατί, λοιπόν, είναι τόσο σημαντικό το (καλό) σεξ;

Για το πάθος

Μια πετυχημένη σχέση είναι εκείνη που αντιλαμβάνεστε τον άλλο και ως τον καλύτερό σας φίλο, αλλά και ως τον πιο συμβατό εραστή. Τη στιγμή όμως που θα εκλείψει η σεξουαλική σύνδεση θα μοιάζει περισσότερο σα να είστε σε σχέση με έναν φίλο σας, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο δεδομένου ότι δεν θέλετε φίλο, αλλά σύντροφο. Το πάθος λοιπόν που προσφέρει το σεξ και το γεγονός ότι το ίδιο το σεξ τροφοδοτεί το πάθος κάνει την ερωτική ζωή ενός ζευγαριού βασικό συστατικό της επιτυχημένης σχέσης του.

Για την καταπολέμηση του άγχους

Το σεξ ανακουφίζει από την ένταση και το άγχος, καθώς κατά τη διάρκεια και την κορύφωσή του απελευθερώνονται ενδορφίνες και άλλες ορμόνες που μας κάνουν να νιώθουμε ωραία και με θετική διάθεση. Και όσο πιο ωραία και όμορφα νιώθει κανείς, τόσο καλύτερα αποδίδει, εντός και εκτός κρεβατοκάμαρας.

Για την οικειότητα

Το σεξ είναι μια μορφή επικοινωνίας και ένας τρόπος να δείξετε στον σύντροφό σας, ότι τον επιθυμείτε, ότι θέλετε να συνδεθείτε περισσότερο μαζί του και ότι τον έχετε ανάγκη.

Για τον καλό ύπνο

Μετά την ολοκλήρωση της επαφής απελευθερώνονται στον ανθρώπινο οι ορμόνες εκείνουν που συμβάλλουν στην χαλάρωση και που ως εκ τούτου οδηγού σε ποιοτικό και ήρεμο ύπνο.

Για τη χαρά που προσφέρει

Οι στατιστικές και η εμπειρία της ζωής δείχνουν ξεκάθαρα πως το σεξ προκαλεί χαρά. Πέρα από το ότι αποτελεί ένδειξη μιας καλής σχέσης, ανεβάζει το ηθικό όσων το έχουν στη ζωή τους, δημιουργώντας αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.