Τι απαντά ο Δήμος Χερσονήσου για την φιλοξενία προσφύγων

Ημερομηνία:

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου της 17ης Δεκεμβρίου 2019 για το ενδεχόμενο δημιουργίας δομής φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών στο πεδίο βολής Γουβών (αριθμός απόφασης: 358/2019).

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου

Στην 29η συνεδρίασή του, της 17ης/12/2019 και με αφορμή τις πληροφορίες που φέρνουν στο προσκήνιο ακραία σενάρια για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών στο πεδίο βολής Γουβών,

ψηφίζει ομόφωνα:

1. Αναγνωρίζει ως μείζον εθνικό και πανανθρώπινο θέμα το προσφυγικό ζήτημα και θεωρεί δεδομένη την υποχρέωση και τη διάθεση των τοπικών κοινωνιών για αλληλεγγύη και ουσιαστική στήριξη στους πρόσφυγες. Η πρόθεσή μας παραμένει απόλυτα θετική στο να αναλάβουμε το μερίδιο ευθύνης από το βάρος που μας αναλογεί, βοηθώντας στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπισή του. Δηλώνουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας στη δημιουργία κλειστών ή ανοικτών κέντρων φύλαξης. Η μέχρι σήμερα φιλοξενία οικογενειών προσφύγων στο νησί μας αποτελεί πρότυπο σε όλη τη χώρα και έτσι επιθυμούμε να παραμείνει, όπως πρόσφατα επικαιροποιήθηκε με την 137/9-12-2019 απόφαση της ΠΕΔ Κρήτης.
2. Ζητούμε να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για το θέμα και όχι μονομερείς αιφνιδιαστικές ειλημμένες αποφάσεις.

3. Να αναγνωρίσει η πολιτεία το μέγεθος της οικονομικής και αναπτυξιακής συνεισφοράς του μεγαλύτερου τουριστικού Δήμου της χώρας στο ΑΕΠ και να μην θέτει σε κίνδυνο το πολύτιμο τουριστικό προϊόν, που τα τελευταία χρόνια πλήττεται ποικιλοτρόπως.

4. Απαιτεί από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες που θα προκαλέσουν τη ρήξη με την τοπική μας κοινωνία, της οποίας τη βούληση, όπως εκφράζεται δια του παρόντος ομόφωνου ψηφίσματος, καλούμαστε να εφαρμόσουμε απαρέγκλιτα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με...

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 7/5 στην Αθήνα, η...

Δήμος Μαλεβιζίου : Στον Υφυπουργό Υποδομών ο...

Στο τραπέζι τα τεχνικά δεδομένα για τα αιτήματα του...

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με...

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 7/5 στην Αθήνα, η...

Δήμος Μαλεβιζίου : Στον Υφυπουργό Υποδομών ο...

Στο τραπέζι τα τεχνικά δεδομένα για τα αιτήματα του...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ξένες γλώσσες από το Δημοτικό: Στοχευμένο πρόγραμμα με έμφαση στις δεξιότητες και την τεχνολογία

Νέο ολιστικό πλαίσιο ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στην Α΄θμια και Β΄θμια...

Μακροζωία: Δεν είναι θέμα γονιδίων αλλά συνηθειών – Ποτέ δεν αργά για δράση!

Η προσδοκώμενη διάρκεια ζωής δεν είναι γραμμένη στα γονίδιά...