Νίκος Ηγουμενίδης για εκλογικό νόμο: Η Κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδια νόθευσης της λαϊκής βούλησης

Ημερομηνία:

Στην Ολoμέλεια της Βουλής μίλησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης σχετικά με τον εκλογικό νόμο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή. Ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι η βασική αρχή για τον τρόπο εκλογής των Βουλευτών είναι ο σεβασμός στην ισοτιμία των πολιτών, σημειώνοντας ότι «οι εχθροί της απλής αναλογικής κρύβουν την έλλειψη του σεβασμού στην ισοτιμία των πολιτών πίσω από το παραβάν της κυβερνησιμότητας».

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο ίδιος: «Χρησιμοποιούν την κουρτίνα της κυβερνησιμότητας για να κρύψουν τη θέλησή τους για ισχυρές μονοκομματικές κυβερνήσεις. Όταν οι μονοκομματικές κυβερνήσεις αναδεικνύονται ως σκοπός, αγιάζουμε τα μέσα, τη νόθευση της λαϊκής εντολής».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε ότι η σημερινή Κυβέρνηση με τον εκλογικό νόμο που φέρνει «δεν εμπιστεύεται τον λαό και επεξεργάζεται σχέδια νόθευσης της βούλησής του», ενώ απευθυνόμενος στους βουλευτές της Κυβέρνησης σημείωσε: «Λέτε, λοιπόν, ότι παίζουμε κι εμείς αυτό το παιχνίδι. Σιγά μην χαμηλώσουμε τα όνειρά μας στη διεκδίκηση μιας εκλογικής νίκης και μάλιστα κάλπικης», προσθέτοντας ότι «η Αριστερά στην Ελλάδα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έρχεται από πολύ μακριά και τραβάει ακόμα μακρύτερα. Στις ιδεολογικές μας αφετηρίες είναι ο σεβασμός στον λαό, είναι η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του λαϊκού κινήματος, είναι αυτό που λέμε με δυο λέξεις δημοκρατική συνείδηση», αλλά και ότι «η μέρα που ο λαός μας θα επιβάλει την απλή αναλογική σαν πάγιο εκλογικό σύστημα δεν είναι μακριά».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Tι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ...

Εντείνονται οι συζητήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τα...

Δημητριάδης: Με σιωπή απαντά το Μαξίμου στον...

Οι δηλώσεις του Γρηγόρη Δημητριάδη, πρώην γενικού γραμματέα του...

Tι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ...

Εντείνονται οι συζητήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τα...

Δημητριάδης: Με σιωπή απαντά το Μαξίμου στον...

Οι δηλώσεις του Γρηγόρη Δημητριάδη, πρώην γενικού γραμματέα του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο: Εφιαλτικό live στο TikTok – Άνδρας ξυλοκοπούσε τη σύντροφό του μπροστά στην κόρη του

Σοκ στο Ηράκλειο προκαλεί ακόμα ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας,...

Hράκλειο:Βαρύ πένθος για την Αντιγόνη Ανδρεάκη Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της

Βαρύ πένθος για την δημοσιογράφο Αντιγόνη Ανδρεάκη, που «έχασε»...

Ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στο Δήμο Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό, παρουσία των...