Νίκος Ανδρουλάκης : Το rescEU αναλαμβάνει το 100% του κόστους για αγορά ιατρικού εξοπλισμού

Ημερομηνία:

Στην τηλεδιάσκεψη των Συντονιστών της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων με τον Επίτροπο Διαχείρισης Κρίσεων Janez Lenarčič σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού συμμετείχε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης ως εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

Ο Επίτροπος παρουσίασε στους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων στην Επιτροπή, τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Όπως σημείωσε πάνω από 10.000 Ευρωπαίοι πολίτες έχουν επιστρέψει από τρίτες χώρες χάρη στον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ο οποίος χρηματοδοτεί το 75% των εξόδων και πάνω από 200 πτήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον ο Επίτροπος ενημέρωσε τους Ευρωβουλευτές ότι 80 εκατομμύρια θα διατεθούν για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού όπως αναπνευστήρες και ατομικός προστατευτικός εξοπλισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα έξοδα αγοράς θα καλυφθούν 100% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα χρησιμοποιηθούν ως στρατηγικό απόθεμα για τα κράτη – μέλη που τα έχουν άμεση ανάγκη, με τις πρώτες παραλαβές να αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα. Ευχαρίστησε τέλος τον κ. Ανδρουλάκη για τις προσπάθειές του ως Εισηγητής του Κοινοβουλίου και την ψήφιση της Έκθεσης για τον Μηχανισμό στις αρχές Μαρτίου, η οποία προβλέπει κάποιες απαραίτητες τροποποιήσεις για την καλύτερη λειτουργία του μηχανισμού.

Ο κ. Ανδρουλάκης στην παρέμβασή του υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «ο Μηχανισμός είναι ένα εργαλείο αλληλεγγύης και θα πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε σε περιόδους κρίσης όπως αυτές για το συμφέρον των Ευρωπαίων πολιτών». Δήλωσε τέλος έτοιμος, να συζητήσει με την Επιτροπή την περαιτέρω τροποποίηση της νομοθεσίας και την αύξηση του προϋπολογισμού σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη λειτουργία του μηχανισμού σε περιόδους κρίσεων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μήνυμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ...

Σήμερα τιμάμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους δασκάλους και τις...

Η Νέα Δημοκρατία γιορτάζει 52 χρόνια και...

52 χρόνια πολιτικής διαδρομής συμπλήρωσε χθες, Κυριακή 4 Οκτωβρίου,...

Μήνυμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ...

Σήμερα τιμάμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους δασκάλους και τις...

Η Νέα Δημοκρατία γιορτάζει 52 χρόνια και...

52 χρόνια πολιτικής διαδρομής συμπλήρωσε χθες, Κυριακή 4 Οκτωβρίου,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έρευνα-καμπανάκι: Η ζάχαρη μαζί με αντιβιοτικά μπορεί να ανοίξει τον δρόμο σε επικίνδυνες λοιμώξεις

Η κατανάλωση ζάχαρης κατά τη διάρκεια θεραπείας με αντιβιοτικά...

Η συνάντηση του Νίκου Καζαντζάκη με τον Κωνσταντίνο Καβάφη

Όπως αυτή φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα Πρωία, στις 15 Απριλίου...