Ζητούν την αποζημίωση των μελών των Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών

Ημερομηνία:

Με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, 27 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύουν την αναγκαιότητα αποζημίωσης των μελών των Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Η ανακοίνωση:

Τα μέτρα πρόληψης της εξάπλωσης του Covid 19, με την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης και τη μη μετακίνηση των πολιτών από τα αστικά κέντρα προς την περιφέρεια, έχουν προκαλέσει σημαντική μείωση των πωλήσεων των προϊόντων που παράγονται από τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς. Λόγω του ιδιότυπου τρόπου απασχόλησης των γυναικών στους συνεταιρισμούς αυτούς, καθώς απασχολούνται ως μέλη και όχι ως υπάλληλοι, δεν προβλέπεται να τους δοθεί η αποζημίωση των 800 ευρώ που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, ακόμη και όταν ο ΚΑΔ του συνεταιρισμού συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των πληττόμενων Κωδικών.

«Η Κρήτη διαθέτει πολλούς Γυναικείους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, με ιδιαίτερα σημαντική παρουσία και συμβολή στην τοπική ανάπτυξη», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Το ότι δεν προβλέπεται να δοθεί το έκτακτο βοήθημα στα μέλη που απασχολούνται σε αυτούς, όπως συμβαίνει και με μέλη άλλων αγροτικών συνεταιρισμών που εργάζονται εποχιακά, είναι μια σημαντική παράληψη και πρέπει να διορθωθεί άμεσα».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χειρουργήθηκε στο ΚΑΤ μετά από ατύχημα η...

Σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο ΚΑΤ, υπεβλήθη την Κυριακή...

Μητσοτάκης: Μέσα στον Μάρτιο η τελική εισήγηση...

Από τη Συνταγματική Αναθεώρηση έως την Παιδεία, την εργασία...

Χειρουργήθηκε στο ΚΑΤ μετά από ατύχημα η...

Σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο ΚΑΤ, υπεβλήθη την Κυριακή...

Μητσοτάκης: Μέσα στον Μάρτιο η τελική εισήγηση...

Από τη Συνταγματική Αναθεώρηση έως την Παιδεία, την εργασία...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΑΑΔΕ: «Big Brother» σε όλες τις συναλλαγές με πρόσβαση στις τράπεζες!

Η Αρχή θέλει να πατάξει τη φοροδιαφυγή και ετοιμάζει......

Καλλιθέα: Κοριτσάκι 2,5 ετών έπεσε σε συντριβάνι, μάχη των γιατρών να το επαναφέρουν

Το συμβάν έγινε το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία...

Χειρουργήθηκε στο ΚΑΤ μετά από ατύχημα η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη

Σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο ΚΑΤ, υπεβλήθη την Κυριακή...