Καπραβέλος : Έχουμε μπει στο τρίτο κύμα της πανδημίας

Ημερομηνία:

«Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν αυτή τη στιγμή ύποπτα μεταλλαγμένα κρούσματα, τα οποία ταυτοποιούνται και ανακοινώνονται μόνο από τον ΕΟΔΥ» τόνισε ο κ. Καπραβέλος
Την άποψη ότι έχουμε μπει ήδη στο τρίτο κύμα της πανδημίας εξέφρασε ο ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νικόλαος Καπραβέλος.

«Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν αυτή τη στιγμή ύποπτα μεταλλαγμένα κρούσματα, τα οποία ταυτοποιούνται και ανακοινώνονται μόνο από τον ΕΟΔΥ» τόνισε για να προσθέσει.

« Εμείς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις μεταλλάξεις που φέρουν οι νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο. Βέβαια, δεν μας εκπλήσσει που ο ιός μεταλλάσεται. Είναι μέσα στα χαρακτηριστικά του. Και αυτή τη στιγμή πολλά ύποπτα κρούσματα που δεν είναι του αρχικού στελέχους της Κίνας, διερευνούνται ενώ παράλληλα γίνεται και ιχνηλάτιση των επαφών τους. Και αυτό δε σημαίνει επίσης, ότι τα προβλήματά μας δεν πολλαπλασιάζονται” ανέφερε στο GRtimes ο κ. Καπραβέλος.

Σε ερώτηση για το αν είμαστε προ των πυλών του τρίτου κύματος, ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου “Παπανικολάου” ξεκαθάρισε ότι “σε αυτό έχουμε μπει. Μη το συζητάτε. Το έχει αναφέρει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Επικίνδυνοι οι επόμενοι δύο μήνες
Είχαμε προειδοποιήσει ότι οι μήνες Φεβρουάριος – Μάρτιος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Γι’ αυτό και χρειάζεται προσοχή, για να μη φορτωθούν οι εντατικές. Δεν έχουμε λόγο να γινόμαστε κακοί. Αλλά ίσως δε χρειαζόταν να ανοίξουν τώρα τα σχολεία ή η αγορά. Αυτές οι αποφάσεις, εμπεριέχουν μεγάλο ρίσκο, το οποίο δε χρειαζόταν να πάρουμε από την στιγμή που π.χ. δεν κάναμε τεστ στους καθηγητές”.

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί τώρα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων, ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι “από τις 150 κλίνες ΜΕΘ που υπάρχουν στην 3η ΥΠΕ, οι 120 είναι για περιστατικά Covid και οι υπόλοιπες για άλλου είδους ασθένειες. Τη δυνατότητα αυτή μας την έδωσε η ύφεση του Ιανουαρίου, όπου δεν αντιμετωπίσαμε πίεση, αλλά βλέπουμε ότι τα νέα στελέχη αυξάνουν σε μεγάλο ποσοστό την μεταδοτικότητα γεγονός που σημαίνει ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, διότι πολλά από τα χαρακτηριστικά του ιού έχουν αλλάξει”.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τέμπη: Ορίστηκε ο χώρος στον οποίο θα...

Πρόκειται για το πρώην συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας...

Τραγωδία στα Τρίκαλα – 18χρονος έπνιξε τη...

Στα Τρίκαλα ένας 18χρονος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,...

Τέμπη: Ορίστηκε ο χώρος στον οποίο θα...

Πρόκειται για το πρώην συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας...

Τραγωδία στα Τρίκαλα – 18χρονος έπνιξε τη...

Στα Τρίκαλα ένας 18χρονος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ογκολογικοί ασθενείς: Ο παράγοντας που αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου

Σύμφωνα με μελέτη η αίσθηση της μοναξιάς συνδέεται με...

Τέμπη: Ορίστηκε ο χώρος στον οποίο θα εκδικαστεί η υπόθεση του δυστυχήματος

Πρόκειται για το πρώην συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας...

Τραγικό τέλος για 60χρονο εργάτη στο Γιόφυρο

Υπέστη ανακοπή ενώ εκτελούσε εργασίες σε εργοτάξιο. Ακόμα ένα εργατικό...