Γεώργιος Λογιάδης:Αγώνας επιβίωσης για τους κτηνοτρόφους

Ημερομηνία:

Σε δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο ενημερωθήκαμε ότι δεν υπάρχει καμιά (θετική) εξέλιξη με το θέμα του συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ, από το οποίο εξαρτώνται οι πληρωμές.
Παραμένει το αδιέξοδο στον Οργανισμό των Πληρωμών μετά το κλείσιμο του συστήματος, το οποίο θα έχει άμεσες, αρνητικές επιπτώσεις στις τσέπες και φυσικά στην αγορά που βάλλεται ταυτόχρονα από το κύμα ακρίβειας, είτε σε επίπεδο αγροτικών – κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, είτε σε επίπεδο νοικοκυριών.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι αιγοπροβατρόφοι της χώρας μας, που κλονίζονται από τις πανάκριβες ζωοτροφές, θα έχουν όμως όπως φαίνεται προβλήματα και με τις πληρωμές τους, αφού υπό κανονικές συνθήκες, θα πρέπει ως το τέλος του μήνα, να κάνουν διοικητικές πράξεις για τον αριθμό των ζώων τους, προκειμένου να εισπράξουν μετέπειτα τις συνδεδεμένες. Κάτι τέτοιο υπό τις παρούσες συνθήκες (κλειστό σύστημα) δεν μπορεί να είναι εφικτό.
Σχετικά με τις πληρωμές των συνδεδεμένων. Ακόμα κι αν υπάρξει κάποια λύση και γίνουν στην ώρα τους οι πληρωμές, τίθεται εύλογα το ερώτημα, με ποιά στοιχεία θα γίνουν αυτές, πόσοι θα μείνουν εκτός και πόσοι δεν θα πληρωθούν όπως πρέπει.
Την ίδια ώρα, ενώ θα έπρεπε να μιλάμε για να ανοίξει το ΟΣΔΕ νωρίτερα φέτος, όπως διαμορφώνεται η κατάσταση και με τις εκκρεμότητες που έχει μπροστά του ο ΟΠΕΚΕΠΕ (διαγωνισμούς για τεχνική υποστήριξη, διαγωνισμό για ΚΥΔ κ.λπ.), δεν είναι γνωστό πότε θα ανοίξουν οι νέες δηλώσεις ΟΣΔΕ (2022).
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση λύση του προβλήματος;
Με ποια στοιχεία θα γίνουν αυτές οι πληρωμές, πόσοι θα μείνουν εκτός και πόσοι δεν θα πληρωθούν όπως πρέπει;
Πότε θα ανοίξει το ΟΣΔΕ;
Ο ερωτών βουλευτής
Γεώργιος Λογιάδης

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τροχαίο στο Αστρίτσι: χωρίς τις αισθήσεις του...

Άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν μετά τη σφοδρή σύγκρουση δύο...

Κρήτη:«Τέσσερα τουφέκια σάς βλέπουν»…

«ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» παρουσιάζουν σκηνές Φαρ Ουέστ στον Ψηλορείτη...

Τροχαίο στο Αστρίτσι: χωρίς τις αισθήσεις του...

Άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν μετά τη σφοδρή σύγκρουση δύο...

Κρήτη:«Τέσσερα τουφέκια σάς βλέπουν»…

«ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» παρουσιάζουν σκηνές Φαρ Ουέστ στον Ψηλορείτη...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τροχαίο στο Αστρίτσι: χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ένας άνδρας

Άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν μετά τη σφοδρή σύγκρουση δύο...

Εορτολόγιο 17 Νοεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Κρήτη:«Τέσσερα τουφέκια σάς βλέπουν»…

«ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» παρουσιάζουν σκηνές Φαρ Ουέστ στον Ψηλορείτη...

Πολυτεχνείο 1973: Η εξέγερση των φοιτητών στις 17 Νοέμβρη

Οι εικόνες των τανκς μπροστά από την πύλη του...