Σολομός με λεμόνι και πορτοκάλι

Ημερομηνία:

Υλικά για 4 μερίδες

4 χοντρές φέτες σολομού (800 γρ.)

3 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές λεμόνι

Χυμό από 1 πορτοκάλι

Φέτες πορτοκαλιού

Φέτες λεμονιού

6 κουταλιές λικέρ λιμοντσέλο

Φρέσκια ρίγανη

Αλάτι χοντρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε και σκουπίζετε καλά τις φέτες σολομού. Φτιάχνετε μαρινάδα ανακατεύοντας το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τον χυμό πορτοκαλιού, το λικέρ, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζετε τις φέτες του σολομού στη μαρινάδα και τις γυρίζετε, ώστε τα υγρά της μαρινάδας να έρθουν σε επαφή με όλες τις πλευρές τους. Σκεπάζετε τις φέτες και τις βάζετε στο ψυγείο για 3-6 ώρες. Στη συνέχεια, στρώνετε ένα ταψί με λαδόχαρτο, στραγγίζετε τις φέτες και τις τοποθετείτε στο ταψί. Βάζετε πάνω από τον σολομό φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 15-20΄.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τρεις μύθοι για τον μεταβολισμό και τη...

Ο μεταβολισμός και η απώλεια βάρους είναι δύο θέματα...

Φακελάκια καφεΐνης: Μόδα ή απειλή για τους...

Η νέα μόδα εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς μέσα από...

Τρεις μύθοι για τον μεταβολισμό και τη...

Ο μεταβολισμός και η απώλεια βάρους είναι δύο θέματα...

Φακελάκια καφεΐνης: Μόδα ή απειλή για τους...

Η νέα μόδα εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς μέσα από...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σημαντική διάκριση για το Πρόγραμμα «ΖΩΗ» της Περιφέρειας Κρήτης

Επιστήμονες από την Κρήτη στη συντακτική ομάδα του Ευρωπαϊκού...

Συνελήφθη άτομο για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, στο Ρέθυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, στο Ρέθυμνο Σε ειδικά...