Στο επίκεντρο του σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης η αντιμετώπιση των δυσκολιών για τα Άτομα με Αναπηρία

Ημερομηνία:

Με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωσή του επισημαίνει πως τα ζητήματα που σχετίζονται με τη στήριξη των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ειδικές δυσκολίες, βρίσκονται στο επίκεντρο του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης. Υπογραμμίζει δε πως η αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού αποτελεί άμεση προτεραιότητα σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρει στη δήλωσή του:
«Για την Περιφέρεια Κρήτης, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ αποτελεί βασική επιλογή. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, επισημαίνουμε πως τα ζητήματα που σχετίζονται με τη στήριξη των συμπολιτών μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ειδικές δυσκολίες, βρίσκονται στο επίκεντρο του στρατηγικού μας σχεδιασμού.
Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, φανερώνει την ποιότητα της κοινωνίας στην οποία ζούμε, καθώς αποκαλύπτει το μέτρο της ευαισθησίας του κοινωνικού συνόλου και του πολιτικού κόσμου, καθώς και το πόσο ανεκτικοί είμαστε απέναντι στο διαφορετικό. Με αυτό το δεδομένο θεωρούμε πως η αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού των ευπαθών ομάδων, αποτελεί όχι απλά μια υποχρέωση, αλλά μια άμεση προτεραιότητα σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΒΟΑΚ: «Μπερδέματα» με το Ταμείο Ανάκαμψης σε...

Μπαίνουν στο κάδρο των ελέγχων μαζί με άλλα 106...

Μόνιμη κλειστή δομή στην Κρήτη για παράτυπους...

Έκτακτα μέτρα για το μεταναστευτικό – Τρίμηνη αναστολή εξέτασης...

ΒΟΑΚ: «Μπερδέματα» με το Ταμείο Ανάκαμψης σε...

Μπαίνουν στο κάδρο των ελέγχων μαζί με άλλα 106...

Μόνιμη κλειστή δομή στην Κρήτη για παράτυπους...

Έκτακτα μέτρα για το μεταναστευτικό – Τρίμηνη αναστολή εξέτασης...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΒΟΑΚ: «Μπερδέματα» με το Ταμείο Ανάκαμψης σε δύο τμήματα

Μπαίνουν στο κάδρο των ελέγχων μαζί με άλλα 106...

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδειξε (ξανά) το μέλλον: Τα επόμενα βήματα για το ποδόσφαιρο

Ο πρόεδρος της Super League αναφέρθηκε στα βήματα που...

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ποστέκογλου έκανε υπερήφανη την Ελλάδα»

Ύμνους για τον πρώην τεχνικό της Τότεναμ από τον...

Ρίχνει τους τόνους η πλευρά του Χαφτάρ μετά το διπλωματικό επεισόδιο

Ο γιος του Χαφτάρ επισκέφθηκε πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας...