Προκαλεί η Τουρκία: Οι ποντιακές δραστηριότητες ματαιώθηκαν για πάντα

Ημερομηνία:

«Καλούμε τις ελληνικές αρχές να εγκαταλείψουν την πολιτική εκμετάλλευσης αυτών των ιστορικών γεγονότων» λέει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας για τη Γενοκτονία των Ποντίων

«Παραληρηματικές» χαρακτήρισε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τις δηλώσεις των ελληνικών αρχών για τη γενοκτονία των Ποντίων.

Η Τουρκία κάλεσε τις ελληνικές αρχές «να εγκαταλείψουν την πολιτική εκμετάλλευσης αυτών των ιστορικών γεγονότων», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. «Τέτοιες προσπάθειες, που στοχεύουν στη βλάβη των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, οι οποίες έχουν σημειώσει θετική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας εχθρότητα μέσω της ιστορίας, πρέπει τώρα να τερματιστούν» προστίθεται.

Η ανακοίνωση

«Καταδικάζουμε τις παραληρηματικές δηλώσεις των ελληνικών αρχών με αφορμή την επέτειο των ανυπόστατων ισχυρισμών περί «Πόντου», οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν είναι συμβατές με τα ιστορικά γεγονότα. Απορρίπτουμε αυτές τις δηλώσεις που στοχεύουν να δυσφημίσουν τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας μας ο οποίος ξεκίνησε στις 19 Μαΐου 1919, υπό την ηγεσία του Μεγάλου Ηγέτη Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Ενώ είναι ιστορικό γεγονός ότι ο ελληνικός στρατός διέπραξε αμέτρητες θηριωδίες στα εδάφη της Ανατολίας που κατέλαβε με την υποστήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της εποχής, οι αβάσιμες προσπάθειες της ελληνικής πολιτικής σήμερα να διαβάσει το παρελθόν ανάποδα δεν έχουν καμία ισχύ.

Οι ελληνικές θηριωδίες στην Ανατολία, όπως αποτυπώνονται στις εκθέσεις της Εξεταστικής Επιτροπής των συμμαχικών κρατών, καταγράφηκαν και στο άρθρο 59 της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης και η Ελλάδα καταδικάστηκε σε αποζημίωση για παραβίαση του δικαίου του πολέμου.

Στα τέλη του 19ου αιώνα, οι ποντιακές δραστηριότητες, που προέκυψαν ως προέκταση των φιλοδοξιών της Ελλάδας της «Μεγάλης Ιδέας» στα εδάφη μας, διακόπηκαν για πάντα από τον αποφασιστικό αγώνα του έθνους μας. Καλούμε τις ελληνικές αρχές να εγκαταλείψουν την πολιτική εκμετάλλευσης αυτών των ιστορικών γεγονότων, που είχαν ως αποτέλεσμα την ανταλλαγή τουρκικών και ελληνικών πληθυσμών, για λαϊκιστικούς σκοπούς και να τιμήσουν τα εγκλήματα θηριωδίας που διαπράχθηκαν κατά των Τούρκων και άλλων εθνοτήτων, ξεκινώντας από τη σφαγή της Τρίπολης το 1821.

Τέτοιες προσπάθειες, που στοχεύουν στη βλάβη των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, οι οποίες έχουν σημειώσει θετική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας εχθρότητα μέσω της ιστορίας, πρέπει τώρα να τερματιστούν».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Tουρισμός: Τι βαθμό βάζουν οι τουρίστες στην...

Τι δείχνει έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ για την ποιότητα των...

Κυρ. Μητσοτάκης για τα 6 χρόνια διακυβέρνησης:...

Στην καθιερωμένη ανασκόπηση της Κυριακής, για τις σημαντικές κυβερνητικές...

Tουρισμός: Τι βαθμό βάζουν οι τουρίστες στην...

Τι δείχνει έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ για την ποιότητα των...

Κυρ. Μητσοτάκης για τα 6 χρόνια διακυβέρνησης:...

Στην καθιερωμένη ανασκόπηση της Κυριακής, για τις σημαντικές κυβερνητικές...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Tουρισμός: Τι βαθμό βάζουν οι τουρίστες στην Ελλάδα

Τι δείχνει έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ για την ποιότητα των...

Κρήτη: Πάνω από 750 μετανάστες διασώθηκαν σε νέες επιχειρήσεις του Λιμενικού

Τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί οι αφίξεις μεταναστών και...

Ηράκλειο:Στο 3ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ «Γεύσεις και Μελωδίες του Κόσμου» ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Θέλουμε την ενσωμάτωση, θέλουμε την συμπερίληψη. Η...

Πανεπιστήμιο και Πολυτεχνείο Κρήτης: 1,5 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση υποδομών

Ποια είναι τα έργα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα -...