Ρέθυμνο:Ψήφισμα εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης από την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ

Ημερομηνία:

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 21-05-2025

Οι συνταξιούχοι του Ρεθύμνου που πήραμε μέρος στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου στις 21-5-2025 εγκρίνουμε ομόφωνα τα παρακάτω:
 ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ την αλληλεγγύη μας στους Συνταξιούχους και στους Λαούς όλου του Κόσμου που αγωνίζονται και παλεύουν για Ανεξαρτησία, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Ειρήνη, Δημοκρατία.
 ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης γιατί ρίχνει όλα τα βάρη στις πλάτες των συνταξιούχων, των εργαζομένων και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων της Κοινωνίας και συρρικνώνει, χρόνο με το χρόνο, το λαϊκό εισόδημα.
 ΚΑΛΟΥΜΕ την Κυβέρνηση να σκύψει πάνω στα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα από όλες τις Κυβερνήσεις και να δώσει άμεσες λύσεις στα δίκαια αιτήματα του Συνταξιουχικού και Εργατικού Συνδικαλιστικού Κινήματος.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Όσα αδίκως μας έχουν αφαιρεθεί με τις παράνομες και αντισυνταγματικές περικοπές των συντάξεών μας, τα έχουμε ακριβοπληρώσει με τη δουλειά μας και σήμερα τα έχουμε ανάγκη για να ζήσουμε με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες.

• Να αποδοθούν τώρα σε όλους τους συνταξιούχους όλα τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων και η 13η και 14η σύνταξη, δίχως αγωγές, χωρίς δικαστήρια και άλλα προαπαιτούμενα.

• Να νομοθετηθεί άμεσα κατώτερη σύνταξη στο 80% του κατώτατου μισθού για την αντιμετώπιση των σύγχρονων αναγκών μας .

• Να νομοθετηθεί άμεσα η 13η και 14η σύνταξη και να ενσωματωθεί η προσωπική διαφορά στη σύνταξη .
• Να χορηγείται η σύνταξη χηρείας χωρίς μείωση μετά την τριετία.

• Να καταργηθεί άμεσα η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης και να αποδοθεί το νομοθετημένο 0,5% του προϋπολογισμού στους συνταξιούχους.

• Να αποδοθούν άμεσα οι παρακρατημένες εισφορές των συνταξιούχων στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που δεν έχουν αποδοθεί από το 2023 και μετά.

• Να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές, αντιλαϊκές, και αντιασφαλιστικές νομοθετικές διατάξεις και να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

• Να γίνουν άμεσα προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ, να δημιουργηθούν νέες ΜΕΘ, να ανοίξουν όλες οι δομές υγείας που έκλεισαν και να φτιαχτούν δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

• Να στελεχωθούν πλήρως με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτές το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Ρεθύμνου για την απρόσκοπτη λειτουργία τους και την έγκαιρη εξυπηρέτηση του λαού.

• Να μειωθούν άμεσα οι τιμές στα φάρμακα, στο ρεύμα, στα καύσιμα και σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης για την αντιμετώπιση της αβάστακτης ακρίβειας και της αισχροκέρδειας που συρρικνώνει το εισόδημα των συνταξιούχων, των εργαζομένων, της λαϊκής οικογένειας.

• Δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλο το λαό

• Να σταματήσουν άμεσα οι πόλεμοι στην Ουκρανία, στην Παλαιστίνη και στη Συρία, καμία εμπλοκή της Ελλάδας.

• Να μην μετατραπεί σε Πολεμική Οικονομία η Οικονομία της Ευρώπης.

• Να σταματήσει η γενοκτονία στην Παλαιστίνη

• Να δημιουργηθεί μόνιμος και επαρκής μηχανισμός με όλα τα αναγκαία μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό και να θεσμοθετηθεί ένα αποτελεσματικό επιχειρησιακό σχέδιο για την πρόληψη και την έγκαιρη καταστολή των πυρκαγιών και των άλλων καιρικών φαινομένων στο Νομό μας και σε όλη τη χώρα.

ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ στην Κυβέρνηση ότι:
• ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.
• ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΑΓΩΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΣΑ ΑΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ !!

Για τη Γενική Συνέλευση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΗΜΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στο Φανάρι Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Κρήτης για...

Αναμένεται η δρομολόγηση εκλογής νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας μετά την...

Κρήτη: Ο καιρός για αύριο Σάββατο 24...

Ο καιρός για αύριο, Σάββατο 24 Μαΐου, προβλέπεται γενικά...

Στο Φανάρι Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Κρήτης για...

Αναμένεται η δρομολόγηση εκλογής νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας μετά την...

Κρήτη: Ο καιρός για αύριο Σάββατο 24...

Ο καιρός για αύριο, Σάββατο 24 Μαΐου, προβλέπεται γενικά...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Final Four 2025, Ολυμπιακός – Μονακό 68-78: Ο Σπανούλης τού έφραξε τον δρόμο

Κακό επιθετικά βράδυ για τον Ολυμπιακό και ήττα 78-68...

Στο Φανάρι Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Κρήτης για το ζήτημα των Χανίων

Αναμένεται η δρομολόγηση εκλογής νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας μετά την...

ΟΠΕΚΕΠΕ: “Καρατόμηση” του Προέδρου, με απόφαση Τσιάρα

Για "λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος", όπως ανακοινώθηκε. Τη λήξη της...

Εκατοντάδες Έλληνες χωρίς εισιτήριο στο Άμπου Ντάμπι

Αναγκαστικά θα δουν τα ματς του φάιναλ φορ από...