Δήμος Γόρτυνας:Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Γόρτυνας ανακοινώνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στις 28/10/2025. Μαθητικές παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν σε Αγίους Δέκα, Αγία Βαρβάρα, Ασήμι, Γέργερη, Βαγιωνιά, Μητρόπολη, Άγιο Θωμά και Σοκαρά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Άγιοι Δέκα: Στις 09:15, θα πραγματοποιηθεί η Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίων Δέκα. Στις 09:45, θα ακολουθήσουν η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων, ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει εκπαιδευτικός του Λυκείου Αγίων Δέκα. Στις 10:00, θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση.

Αγία Βαρβάρα: Θα πραγματοποιηθεί Δοξολογία στις 10:30, στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας. Στις 11:00, θα ακολουθήσουν επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο θεολόγος Νικόλαος Δήμου από το Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας. Στις 11:30, θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση.

Ασήμι: Στις 09:30, θα πραγματοποιηθεί Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Τίτου. Στις 10:00, θα ακολουθήσουν επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει εκπαιδευτικός του Λυκείου Ασημίου. Στις 10:30 θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση.

Βαγιωνιά: Στις 11:00, θα ξεκινήσει η Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στις 11:30, θα ακολουθήσουν επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο μαθητής και πρόεδρος 15μελούς του Γυμνασίου Βαγιωνιάς, Τσικνάκης Γεώργιος. Στις 12:00, θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση.

Γέργερη: Η Δοξολογία θα πραγματοποιηθεί στις 09:30, στον Ι. Ν. Υπαπαντής του Σωτήρος. Στις 10:00, θα ακολουθήσουν η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων (πλατεία Προφήτη Ηλία), ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου, Γεωργία Φραγκιαδάκη. Στις 10:30, θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση.

Σοκαράς: Στις 09:00, θα πραγματοποιηθεί η Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου. Στις 09:30, θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο, στην πλατεία του χωριού και θα ακολουθήσει, στις 10:00, η μαθητική παρέλαση. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η νηπιαγωγός Ιωάννα Αυγερινού.

Άγιος Θωμάς: Στις 09:00 θα πραγματοποιηθεί η Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Θωμά. Στις 09:30, θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο, στην πλατεία του χωριού και θα ακολουθήσει, στις 10:00 η μαθητική παρέλαση. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου, Ευαγγελία Θεριάκη.

Μητρόπολη: Στις 09:00 θα πραγματοποιηθεί η Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου. Στις 09:20, θα ακολουθήσουν επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή εις μνήμην των πεσόντων και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Μητρόπολης, Ευάγγελος Ταβερναράκης. Στις 09:40, θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου για...

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο για το Σχέδιο Πόλης του Μεγάλου...

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κρήτης από τους...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΟΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ...

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου για...

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο για το Σχέδιο Πόλης του Μεγάλου...

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κρήτης από τους...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΟΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 22 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου για το Σχέδιο Πόλης στον Μεγάλο Λάκκο

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο για το Σχέδιο Πόλης του Μεγάλου...

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κρήτης από τους αγρότες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΟΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ...