Αναβολή εγκαινίων έκθεσης: «ΜΥΡΤΙΣ – Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν»

Ημερομηνία:

Λόγω των ειδικών συνθηκών, που διαμορφώθηκαν, έπειτα από την απώλεια του μεγάλου Χανιώτη μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι τα εγκαίνια της έκθεσης: «ΜΥΡΤΙΣ – Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν», που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα, αναβάλλονται και θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 10/9/2021, στις 19.00.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Γιαλί Τζαμί έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 και πραγματοποιείται από τον Δήμο Χανίων σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η επικοινωνία μεταξύ της επιστήμης και της τέχνης και η ένωση του χθες με το σήμερα.

Με την έκθεση προβάλλεται ένα σημαντικό διεπιστημονικό επίτευγμα: το αναπλασμένο πρόσωπο της 11χρονης Αθηναίας, της Μύρτιδας, που υπήρξε, όπως και ο Περικλής, ένα από τα δεκάδες χιλιάδες θύματα του τυφοειδούς πυρετού του 430 π.Χ., στον Λοιμό των Αθηνών.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Πράσινο φως» για το δημοτικό ελικοδρόμιο στη...

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο αν θα υπάρξει ανάδοχος...

Η SKY express μετέφερε το Άγιο Φως...

Το Άγιο Φως έφτασε στον Διεθνή Αερολιμένα Χανίων «Ιωάννης...

«Πράσινο φως» για το δημοτικό ελικοδρόμιο στη...

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο αν θα υπάρξει ανάδοχος...

Η SKY express μετέφερε το Άγιο Φως...

Το Άγιο Φως έφτασε στον Διεθνή Αερολιμένα Χανίων «Ιωάννης...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επίδομα παιδιού: Πότε θα πληρωθεί η δεύτερη δόση

Ανοιχτή μέχρι τις 8 Μαΐου η πλατφόρμα για υποβολή...

Ρέθυμνο: Τέσσερις τραυματίες μετά από τροχαίο στη διασταύρωση – καρμανιόλα της Καρέ

Για την κατάσταση της υγείας τους μίλησε στο Cretalive...

Η απίστευτη ιστορία της κρυφής λειτουργίας στην Αγιά Σοφιά το 1919, από έναν Κρητικό Αρχιμανδρίτη

Ποιος συνέλαβε την ιδέα και πραγματοποίησε τη Θεία Λειτουργία...