Αοσμία και δυσγευσία – Τα άγνωστα συμπτώματα του κορωνοϊού

Ημερομηνία:

Τα τελευταία 24ωρα έρχονται στο προσκήνιο νέα συμπτώματα, άγνωστα για τους πολλούς που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Εκτός από τα γνωστά σε όλους συμπτώματα, όπως πυρετός , βήχας και δύσπνοια, υπάρχουν και μερικά ακόμη τα οποία μπορεί να μην εμφανίζονται τόσο συχνά, ωστόσο μπορεί να μας προειδοποιήσουν ότι έχουμε κολλήσει τον ιό.

Πρόσφατες αναφορές συσχετίζουν και άλλα συμπτώματα με τη νόσο COVID-19. Όπως εξήγησε χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας πρόκειται για την άτυπη συμπτωματολογία όπου «άνθρωποι με τέτοια συμπτωματολογία μπορεί να έχουν διάρροια ή άτομα στα οποία διαταράσσεται η λειτουργία της όσφρησης και δεν μπορούν να μυρίσουν οσμές ή ταυτόχρονα να διαταράσσεται η γεύση».

Τόνισε ακόμη ότι «το 40% των περιπτώσεων ανοσμίας, δηλαδή απώλειας ή υπολειτουργίας της αίσθησης της όσφρησης, εμφανίζεται μετά από μια ίωση, συνήθως ίωση και λοίμωξη του αναπνευστικού».

«Όσο περισσότερο μελετούμε τον ιό, τόσο περισσότερο θα τον καταλαβαίνουμε και θα υιοθετούμε αντίστοιχες στρατηγικές πρόληψης και απομόνωσης ατόμων, ακόμα και με ήπια ή άτυπη συμπτωματολογία», σχολίασε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας αναφερόμενος στα άτυπα αυτά συμπτώματα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εκρηκτική αύξηση των μαθησιακών διαταραχών στα παιδιά

Πώς θα γίνεται ταχύτερα η διάγνωση - Το σχέδιο...

Ξάνθη: Αρπακτικά πουλιά κατά περιστεριών – Σφοδρές...

Πεντάμηνο πρόγραμμα με πτήσεις εκπαιδευμένων αρπακτικών ενέκρινε ο δήμος...

Εκρηκτική αύξηση των μαθησιακών διαταραχών στα παιδιά

Πώς θα γίνεται ταχύτερα η διάγνωση - Το σχέδιο...

Ξάνθη: Αρπακτικά πουλιά κατά περιστεριών – Σφοδρές...

Πεντάμηνο πρόγραμμα με πτήσεις εκπαιδευμένων αρπακτικών ενέκρινε ο δήμος...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Φεστιβάλ Κιθάρας στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Παρασκευή 2, Σάββατο 3, Κυριακή 4 Μαΐου Ένα τριήμερο φεστιβάλ...

Εορτολόγιο 2 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Παρασκευή 2 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Μουσείο Ν. Καζαντζάκη: Ο εορτασμός για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2025

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς...