Αρχίζουν οι αιτήσεις επαναπρόσληψης των εποχικά απασχολούμενων

Ημερομηνία:

Το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για την επαναπρόσληψη εποχικώς απασχολουμένων ισχύουν τα παρακάτω:

Οι επιχειρήσεις που δε λειτουργούν συνέχεια όλο το χρόνο (εποχιακές) δηλαδή αυτές που λειτουργούν μέχρι εννέα (9) μήνες το χρόνο υποχρεούνται να επαναπροσλαμβάνουν το ίδιο προσωπικό το οποίο και απασχόλησαν κατά την προηγούμενη περίοδο.

Προϋπόθεση να ασκηθεί και να ισχύει το δικαίωμα αυτό για τον εργαζόμενο αποτελεί γραπτή ειδοποίηση-δήλωση του προς τον εργοδότη, είτε στη διεύθυνση του τόπου εργασίας του, είτε στην έδρα του και να αποστείλει μέχρι 20 Ιανουαρίου για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν την θερινή περίοδο και μέχρι 1 Σεπτεμβρίου για όσες λειτουργούν τη χειμερινή περίοδο.

Για να είναι έγκυρη η γραπτή δήλωση ,πρέπει να γίνει και να σταλεί συστημένη επιστολή στην επιχείρηση μέσω του σωματείου του.
Το δικαίωμα στην επαναπρόσληψη είναι ένα όπλο στα χέρια των εργαζόμενων και αποτελεί προστασία απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και εκμετάλλευση στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού.

Η Διοίκηση του Σωματείου Επισιτισμού Ν. Χανίων καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν στο σωματείο και “να παλέψουν για τα δικαιώματα τους” όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Όλοι οι εποχικά εργαζόμενοι που επιθυμούν να εργαστούν ξανά στην ίδια επιχείρηση καλούνται να περάσουν από τα γραφεία του σωματείου (Μάρκου Μπότσαρη 68,Εργατικό Κέντρο Χανίων,2ος όροφος) και να υποβάλλουν αίτηση επαναπρόσληψης από 7/1 έως 19/1.

Το Σωματείο θα δέχεται αιτήσεις από τις 7/1/2021 έως 19/1/2021 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 16:00 έως τις 20:00.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ενεργειακή αναβάθμιση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων...

Την ένταξη του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση 9ου Δημοτικού Σχολείου...

Ε Π.Κ.Κρητης : “Τοπική επιχείρηση, ηλεκτρικών ειδών,δείχνει...

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών...

Ενεργειακή αναβάθμιση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων...

Την ένταξη του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση 9ου Δημοτικού Σχολείου...

Ε Π.Κ.Κρητης : “Τοπική επιχείρηση, ηλεκτρικών ειδών,δείχνει...

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μαρία Σιδέρη: Η αγιογράφος που “διδάσκει” ιστορία με το πινέλο

Από τη Σαλαμίνα στην Κριμαία και στα παλάτια της...

Καιρός: Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου

«Μετά το κύμα αστάθειας «θα αναλάβουν δράση και τα...

Εμμανουήλ Καραλής – Nέο πανελλήνιο ρεκόρ

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Εμμανουήλ Καραλής καθώς κατέρριψε...