Χανιά:Αντιιμπεριαλιστικό Συλλαλητήριο

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ.
ΣΟΥΔΑ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων (μέλος της ΕΕΔΥΕ), μαζί με εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και φορείς του μαζικού κινήματος, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αντιπολεμική συγκέντρωση που διοργανώνουν σήμερα Παρασκευή 18 Μαρτίου και ώρα 19:00 στην Πλατεία της Αγοράς ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία και στην έλευση του αμερικάνικου αεροπλανοφόρο “Χάρρυ Τρούμαν” στην Σούδα!

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων και όλοι οι φορείς που συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή την απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή και επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας για τον έλεγχο του ενεργειακού πλούτου της περιοχής, των εμπορευμάτων και των δρόμων μεταφοράς τους. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό λαό, που βρίσκεται στη μέση των σφοδρών πολεμικών συγκρούσεων, μετράει θύματα, ξεριζώνεται.

Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αποστείλει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία και η παραχώρηση υποδομών στο ΝΑΤΟ για τα πολεμικά σχέδια είναι επίσης καταδικαστέα! Οι βάσεις της Σούδας, της Αλεξανδρούπολης, του Στεφανοβίκειου και άλλες υποδομές χρησιμοποιούνται και εμπλέκουν τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Δεν δεχόμαστε ούτε τα εδάφη ούτε οι θάλασσες και ο εναέριος χώρος, να αξιοποιούνται για το αιματοκύλισμα των λαών μετατρέποντας τη χώρα σε μαγνήτη απειλών και σοβαρών κινδύνων για αντίποινα.

Καλούμε το λαό των Χανίων σε επαγρύπνηση!

Πρόσφατο περιστατικό που καταδεικνύει την εμβάθυνση της εμπλοκής της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς είναι η άφιξη τις επόμενες μέρες στο λιμάνι της Σούδας του αμερικανικού αεροπλανοφόρου “Χάρρυ Τρούμαν” και στη συνέχεια του γαλλικού αεροπλανοφόρου “Σαρλ Ντε Γκωλ”, τα οποία βρίσκονται το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, στο πλαίσιο του σχεδίου της στρατιωτικής περικύκλωσης της Ρωσίας. Είναι ανεπιθύμητοι!

Οι λαοί δεν έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στα στρατόπεδα των ιμπεριαλιστών! Η σωστή πλευρά της ιστορίας για τους λαούς είναι η κοινή τους πάλη, η διεθνιστική αλληλεγγύη, ώστε κάθε λαός να γίνει κυρίαρχος στον τόπο του!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΡΤΗ 2022, ΣΤΙΣ 7.00μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Επιτροπή Ειρήνης ν. Χανίων
Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων
Συνδικάτο Οικοδόμων
Σωματείο επισιτισμού
Σωματείο Τροφίμων και Ποτών
Σωματείο Εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση
Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ
Φοιτητικός σύλλογος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων
Ενιαίος Φοιτητικός σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης
ΦΣ ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Χανίων
Σύλλογος Γυναικών ν. Χανίων

Τα σχόλια είναι κλειστά.