Χανιά:Εκδήλωση από το Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» για την Επανάσταση του Ακρωτηρίου

Ημερομηνία:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ TOY ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ

Με την ευκαιρία της επετείου του βομβαρδισμού του Επαναστατικού Στρατοπέδου του Ακρωτηρίου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και οι Πολιτιστικοί Φορείς Ακρωτηρίου διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης, το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 11:00, στον Άγιο Χριστοφόρο Κορακιών (περιοχή Τράφος), όπου βρίσκονται βράχοι –μνημεία για τους πεσόντες αγωνιστές.

Λόγω των μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, φέτος το πρόγραμμα είναι τροποποιημένο. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων από τους συνδιοργανωτές, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Ύμνου της Κρήτης και του Εθνικού Ύμνου. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι συνδιοργανωτές. Η εκδήλωση θα κλείσει με ριζίτικο από τον Λαογραφικό Σύλλογο «Ο Καγιαλές».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρούνται όλοι οι ισχύοντες υγειονομικοί κανόνες. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Από το 2014, έπειτα από αίτημα όλων των πολιτιστικών φορέων Ακρωτηρίου, η εκδήλωση για την επανάσταση του 1897 πραγματοποιείται εναλλάξ ανά έτος στο άγαλμα του Καγιαλέ και στον Άγιο Χριστοφόρο (Τράφος) όπου υπάρχουν βράχοι – μνημεία των πεσόντων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά: Δύο βάρκες με 86 μετανάστες εντοπίστηκαν...

Παρά την παρουσία δύο φρεγατών που "περιπολούν" την περιοχή,...

Χανιά:Το «ευχαριστώ» του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη για τη...

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η συμμετοχή του κόσμου στην...

Χανιά: Δύο βάρκες με 86 μετανάστες εντοπίστηκαν...

Παρά την παρουσία δύο φρεγατών που "περιπολούν" την περιοχή,...

Χανιά:Το «ευχαριστώ» του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη για τη...

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η συμμετοχή του κόσμου στην...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ο Κωνσταντίνος Τζαβέλας νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Νέος εισαγγελέας ο Κωνσταντίνος Τζαβέλας, ενώ η Αναστασία Παπαδοπούλου...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Βαρύς πέλεκυς πέφτει από Ε.Ε. για το πάρτι με τις επιδοτήσεις

Πώς θα πληρωθούν τα πρόστιμα στην Κομισιόν και τι...

Ατμοσφαιρική ρύπανση: Ακόμη και τα «ασφαλή» επίπεδα «πληγώνουν» την καρδιά

«Γνωρίζουμε ότι τα άτομα που εκτίθενται στην ατμοσφαιρική ρύπανση...