Χανιά:Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης στις διήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο θανάτου του Ελευθερίου Βενιζέλου

Ημερομηνία:

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΦΟΚΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ

Διήμερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά με αφορμή την επέτειο θανάτου του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Το Σάββατο 22 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στη Χαλέπα θα απονεμηθούν τα βραβεία του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου για την Γ΄ Λυκείου, που είχε θέμα:

«Η σημασία της επαναστατικής κινητοποίησης του Θερίσου στην ανάδειξη του Ελευθερίου Βενιζέλου ως εθνικού ηγέτη» και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Τα βραβεία συνοδεύονται από χρηματικά ποσά και απονέμονται στις Μαρία Τόκα, 1ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας, Μαρία Ζωή Παρούτη, Αμερικανική Γεωργική Σχολή (Θεσσαλονίκη) και Βαρβάρα Παπαδοπούλου Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη (Θεσσαλονίκη).

Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης.
Θα απονεμηθούν επίσης έπαινοι για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό σε μαθητές των σχολείων: ΓΕΛ Σούδας, ΓΕΛ Ακρωτηρίου, ΓΕΛ Βουκολιών.

Χορηγοί των βραβείων είναι η Οικογένεια Καλογερή, στη μνήμη του Καπετάν Γιάννη Καλογερή (Α΄ βραβείο), η Αργυρώ Χανιωτάκη-Σμυρλάκη στη μνήμη του Ιωσήφ Σμυρλάκη (Β΄ βραβείο) και η Φαλή Βογιατζάκη, στη μνήμη του πατέρα της Γεωργίου Βογιατζάκη (Γ΄ βραβείο).

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την αναγόρευση των Άρη Γέροντα και Γεωργίου Παμπούκη σε εταίρους του Ιδρύματος.
Χορηγοί της εκδήλωσης είναι ο Σύλλογος “Φίλοι Εθνικού Ιδρύματος Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”, το Akali Hotel – Οικογένεια Θεοδωράκη, το Ξενοδοχείο «Χαλέπα», το Avra City Boutique Hotel – Οικογένεια Χανιωτάκη και η Γρηγορία Αποστολάκη – Μαλεφάκη.

Tην Κυριακή 23 Μαρτίου στις 11:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στους Τάφους των Βενιζέλων, το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου που διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος». Ομιλητής θα είναι ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης.

Πριν από το μνημόσυνο θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού, κατάθεση στεφάνων (κατάθεση ενός στεφάνου και για τους δύο τιμώμενους, η κατασκευή και η μεταφορά τους είναι ευθύνη των φορέων), ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι συνδιοργανωτές.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας το Β΄ μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στο Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης απαντά στην...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΓΙΩΡΓΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ...

Εγκατάσταση νέου Εφημερίου στην Ενορία Γερανίου της...

1 Φεβρουαρίου 2026 Το πρωί της Κυριακής του Τελώνου και...

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης απαντά στην...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΓΙΩΡΓΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ...

Εγκατάσταση νέου Εφημερίου στην Ενορία Γερανίου της...

1 Φεβρουαρίου 2026 Το πρωί της Κυριακής του Τελώνου και...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Απολογισμός έργων 66,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου

Η έλλειψη προσωπικού που προκαλεί σοβαρή δυσλειτουργία στις τοπικές...

Συνάντηση για το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη» (ΠΕΠ Κρήτης) 2021-2027

Τεχνική συνάντηση για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση του...