Χανιά:Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων στην Επιστημονική Ημερίδα για θέματα ενέργειας

Ημερομηνία:

ΓΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΠΕ/ΙΤΕ – ΙΕΝΕ
Τις απόψεις της Περιφέρειας Κρήτης για το επίκαιρο και σημαντικό θέμα της ενεργειακής μετάβασης και το ρόλο του φυσικού αερίου σε αυτήν, παρουσίασε σε Ημερίδα ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων και αρμόδιος για θέματα Ενέργειας, κ. Νίκος Καλογερής.

Η εκδήλωση με τίτλο «Οι Υδρογονάνθρακες στην Ενεργειακή Μετάβαση, Δεδομένα και Πολιτικές» πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας του ΙΤΕ και το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στα Χανιά.

Στην ομιλία του, ο κ. Καλογερής τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης συμμερίζεται την παγκόσμια ανησυχία για τις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή και προτίθεται να συμβάλλει στο βαθμό που της αναλογεί στην εκπλήρωση των στόχων της ενεργειακής μετάβασης προς την πράσινη ενέργεια, αναγνωρίζοντας ωστόσο την κομβική σημασία του φυσικού αερίου ως μεταβατικό καύσιμο. Όπως ανέφερε, ο σχεδιασμός της Περιφέρειας για τα επόμενα χρόνια και μετά την ολοκλήρωση των διασυνδέσεων, είναι επικεντρωμένος τόσο στην εισαγωγή νέων μονάδων ΑΠΕ στην Κρήτη, όσο και στην εισαγωγή φυσικού αερίου στο ενεργειακό μίγμα του νησιού ως καύσιμο στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, σε τοπικά δίκτυα και στη ναυσιπλοΐα.

Σχετικά με τα θαλάσσια οικόπεδα της Κρήτης, αναφέρθηκε στις ενέργειες της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής εκτέλεση ερευνών και εργασιών, καθώς και στη σημαντική συνεργασία με το Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας του ΙΤΕ ως επιστημονικό σύμβουλο της Περιφέρειας για την περιβαλλοντική θωράκιση του νησιού μας, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι το έργο θα προχωρήσει γρήγορα.

Τέλος ο κ. Καλογερής ανέφερε ότι σε περίπτωση που ευοδωθεί η διαδικασία έρευνας και αξιοποίησης των κοιτασμάτων γύρω από το νησί μας, η Περιφέρεια Κρήτης καθίσταται ενεργειακός κόμβος, διευκολύνεται η εισαγωγή του φυσικού αερίου στο ενεργειακό μας μίγμα, ενώ τόνισε και τη μεγάλη γεωπολιτική σημασία της όλης προσπάθειας η οποία ακουμπάει ακόμα και σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας, στοιχεία που υπερβαίνουν κατά πολύ τα σημαντικά αναμφισβήτητα οφέλη, οικονομικά και άλλα, που θα προκύψουν, όπως έχουμε αναλύσει.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Τρεις διακρίσεις για τη ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)...

Τρεις σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών...

«Το καρναβάλι σε κίνηση»: Χρώμα, ρυθμός και...

Το 34ο Χανιώτικο Καρναβάλι στη Σούδα επιστρέφει και φέτος...

Χανιά:Τρεις διακρίσεις για τη ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)...

Τρεις σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών...

«Το καρναβάλι σε κίνηση»: Χρώμα, ρυθμός και...

Το 34ο Χανιώτικο Καρναβάλι στη Σούδα επιστρέφει και φέτος...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Νέα ορόσημα για το αεροδρόμιο Ηρακλείου και τον ΒΟΑΚ

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προχωρά σε διαγωνισμό για τον εξοπλισμό...

Φράγμα Πλατύ Ποταμού: εγκρίθηκε η Συλλογική Απόφαση Έργου για τη χρηματοδότηση των απαλλοτριώσεων

Γιάννης Κεφαλογιάννης: «Ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα για τη μετάβαση...

Δυστυχήμα στη Ρουμανία: Το τελευταίο αντίο στους επτά οπαδούς του ΠΑΟΚ – Σήμερα και αύριο οι κηδείες τους

Οι κηδείες τελούνται σε Θεσσαλονίκη, Πιερία και Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Συγγενείς...

Κρήτη: Σε λειτουργία ο νέος ξενώνας για άτομα με αναπηρία στη Μεσαρά Ηρακλείου

Μια δομή που λείπει από την Κρήτη εγκαινιάζεται την...