Χανιά:Περιοδεία κλιμακίου της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ στη μονάδα του ΚΕΘΕΑ

Κλιμάκιο της Τ.Ε. Χανίων του ΚΚΕ και του Τ.Σ Χανίων της ΚΝΕ πραγματοποίησε περιοδεία στη μονάδα του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με επικεφαλής τον Σπύρο Αγριμάκη, γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Χανίων. Στο κλιμάκιο συμμετείχε και η Χαριτίνη Παπαδάκη, μέλος της Τομεακής Επιτροπής και Δημοτικός Σύμβουλος Σελίνου-Καντάνου με την Λαϊκή Συσπείρωση. Στην συζήτηση που ακολούθησε με τους εργαζόμενους παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ, ενάντια στα ναρκωτικά και σε κάθε είδους εθισμό. Τονίστηκε ότι το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης,είναι αυτό που οδηγεί σε τεράστια αδιέξοδα τους νέους, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα που ωθούνται στο να ψάξουν λύσεις μέσα από την «φυγή» από την πραγματικότητα μέσα από κάθε είδους εθισμό.
Τα στελέχη του ΚΚΕ σημείωσαν ότι το ΚΚΕ στηρίζει την λειτουργία των στεγνών προγραμμάτων ,όπως αυτό του ΚΕΘΕΑ, παρουσιάστηκαν οι θέσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ ενάντια στον διαχωρισμό των ναρκωτικών σε σκληρά και «μαλακά» που αποτελεί κατεύθυνση της ΕΕ, με την οποία ευθυγραμμίζονται όλα τα αστικά κόμματα.
Έγινε επίσης συζήτηση για το πώς αντιμετωπίζει το κράτος τους χρήστες, χωρίζοντας τους, σε λειτουργικούς και μη, την δημιουργία χώρων ελεγχόμενης χρήσης, την ολοένα και μεγαλύτερη στήριξη στα προγράμματα με υποκατάστατα. Τονίστηκε ότι αυτή η πολιτική που εκπορεύεται από την ΕΕ, συντηρεί το πρόβλημα, ενώ αντίθετα έχει αποδειχθεί η μεγάλη επιτυχία των στεγνών προγραμμάτων, με την απεξάρτηση και επανένταξη ενός μεγάλου ποσοστού πρώην εξαρτημένων. Τα στελέχη του ΚΚΕ τόνισαν ότι το ΚΚΕ, στηρίζει με κάθε τρόπο το έργο του ΚΕΘΕΑ, την πολύ σοβαρή προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά οι εργαζόμενοι σε αυτό, μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Έγινε επίσης αναφορά στην στήριξη που δίνει το ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων , όπως και όλης της κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ενάντια στην πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, για να καταργηθεί η αντίστοιχη ΠΝΠ, για να σταματήσουν οι σχεδιασμού για την υποβάθμιση του μοντέλου και της λειτουργίας του.

Μέσα από τη συζήτηση με τους εργαζομένους επίσης αναδείχτηκαν διάφορα προβλήματα όπως ότι:
-η μονάδα καλύπτει όλο και αυξανόμενες ανάγκες με συνέπεια το υπάρχον κτήριο να αποδεικνύεται μικρό. Τονίστηκε ότι αποτελεί ζητούμενο να βρεθεί λύση , παρά την έκκληση που έχει γίνει στους αρμόδιους φορείς.
-οι όλο και αυξανόμενες ανάγκες απαιτούν εκτός από μεγαλύτερο χώρο, και τη μονιμοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού, αφού οι πέντε από τους οκτώ εργαζόμενους έρχονται αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια, καθώς εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Ταυτόχρονα, στηρίζονται σχεδόν ολοκληρωτικά για ορισμένες δράσεις αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου σε εθελοντές. Οι δράσεις αυτές όμως είναι καθοριστικής σημασίας για τη θεραπεία των ωφελούμενων, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ενίσχυση της μονάδας με προσωπικό και τέτοιων ειδικοτήτων.
– το όχημα που χρησιμοποιούν για τις αναγκαίες μετακινήσεις χρήζει χρόνια τώρα αντικατάστασης, κάτι για το οποίο επίσης έχουν διατυπώσει αιτήματα προς τους αρμόδιους
– υπάρχει επιτακτική ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι μεγάλης ανάγκες που διαρκώς προκύπτουν στα καταστήματα κράτησης του νομού.

Τα σχόλια είναι κλειστά.