Διατροφή: Έρχεται το… τεχνητό κοτόπουλο φτιαγμένο σε εργαστήριο

Ημερομηνία:

Όπως φαίνεται είμαστε πολύ κοντά στο να τρώμε κρέας το οποίο δεν προέρχεται από ζώα αλλά από την ανάπτυξη των κυττάρων τους.

Αυτό θα μπορούσε να είναι το ράντζο του μέλλοντος. Πρόκειται για μια εταιρεία που μπορεί να καλλιεργήσει μεγάλες ποσότητες κρέατος από πραγματικά ζωικά κύτταρα.

Ο Ούμα Βαλέτι, δημιουργός της ιδέας, είναι καρδιολόγος ο οποίος προσπαθούσε να δημιουργήσει καρδιακό ιστό για καρδιοπαθείς και συνειδητοποίησε ότι αυτή η τεχνική θα μπορούσε να λειτουργήσει για όλα τα είδη κρέατος.

Βρήκε τους κατάλληλους επενδυτές, δημιούργησε τη δίκη του φάρμα και τώρα έχει την έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για την πώληση εργαστηριακού κοτόπουλου.

«Χρειάζονται 2 χρόνια για μια αγελάδα να μεγαλώσει και σφαγιαστεί, 1 χρόνος για ένα γουρούνι και 3 μήνες για ένα κοτόπουλο. Μπορούμε να αναπτύξουμε κρέας μέσα σε 2 εβδομάδες. Αγελάδος, κοτόπουλου, χοιρινό, πάπιας, γαλοπούλας, ψαριού. Μπορούν όλα να αναπτυχθούν σε μια περίοδο δύο εβδομάδων».

Η διαδικασία

Το κρέας αναπτύσσεται μέσα σε δεξαμενές βιοαντιδραστήρων από ανοξείδωτο χάλυβα, χρησιμοποιώντας ζωικά κύτταρα.

«Διαλέγεις τα καλύτερης ποιότητας κύτταρα, τη γεύση που ψάχνεις, τα βάζεις μαζί και αναπτύσσεις μόνο αυτά τα κύτταρα».

Σερβίρεται ήδη στη Σιγκαπούρη

Σε ορισμένες περιοχές του κόσμου είναι ήδη εφικτό να αγοράσει κανείς κρέας που έχει καλλιεργηθεί σε εργαστήριο.

Πριν από δύο χρόνια, η Σιγκαπούρη έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε την πώληση ενός προϊόντος συνθετικού κρέατος, των κοτομπουκιών.

«Οι κοτομπουκιές είναι διαθέσιμες στο εστιατόριο 1880 και ένα γεύμα κοστίζει 17 δολάρια».

Πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες ένας από τους πρώτους που έχουν γευτεί το εργαστηριακό κοτόπουλο είναι ο Ρίτσαρντ Μπράνσον και λέει πως είναι πενατανόστιμο.

«Ουάου. Είναι πραγματικά πεντανόστιμο. Εντελώς φυσικά πεντανόστιμο».

Η έγκριση του προϊόντος ωστόσο από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων αποτελεί μόνο το πρώτο βήμα μέχρι να φτάσει το εργαστηριακό κοτόπουλο στον καταναλωτή καθώς πρέπει να πάρει και πράσινο φως από την υπηρεσία Food Service and Inspection Service του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κωνσταντίνος–Εφραίμ Τσαγκατάκης, ο πρώτος εντυποανάπηρος απόφοιτος του...

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) πραγματοποίησε την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025,...

Έρευνες στην Κρήτη για καταδικασμένο στην υπόθεση...

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε...

Κωνσταντίνος–Εφραίμ Τσαγκατάκης, ο πρώτος εντυποανάπηρος απόφοιτος του...

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) πραγματοποίησε την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025,...

Έρευνες στην Κρήτη για καταδικασμένο στην υπόθεση...

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι απευθείας πτήσεις από Ινδία, Κίνα, Αμερική θα αλλάξουν τον τουριστικό χάρτη της Κρήτης

Το αεροδρόμιο αναμένεται να εξυπηρετεί 9,5-10 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως...

Νέα προσαγωγή για την απόπειρα δολοφονίας του Γιάννη Λάλα

Το συγκεκριμένο άτομο φέρεται να διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις...

Το 2025 οδεύει να γίνει το δεύτερο θερμότερο έτος που καταγράφτηκε ποτέ

Το παρατηρητήριο Copernicus αναφέρει ότι ο Νοέμβριος του 2025...

Η Παπούρα στο top 10 των ανακαλύψεων του 2025

Σύμφωνα με το έγκριτο περιοδικό Archaeology. Στο εξωτερικό… πάμε καλά....