Δήλωση βουλευτών Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την παράταση θητείας του Διοικητή ΠΑΓΝΗ

Ημερομηνία:

Η δημοσίευση (12/1/2022) στο ΦΕΚ της παράτασης της θητείας του Διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Γ. Χαλκιαδάκη, καθιστά τον Υπουργό Υγείας κ.Πλεύρη απολύτως συνυπεύθυνο και πολιτικά υπόλογο για την αυθαίρετη, αυταρχική και άκρως προσβλητική για τους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, συμπεριφορά του εν λόγω Διοικητή. Παρά το κύμα αντιδράσεων και την καθολική καταδίκη της απαράδεκτης ενέργειας του να διενεργήσει κατ’ οίκον έλεγχο σε 3 αναισθησιολόγους που νοσούσαν με covid-19, παρά την κατακραυγή του ιατρικού κόσμου και της τοπικής κοινωνίας, ο κ. Πλεύρης  όχι απλώς δεν κράτησε απόσταση, αλλά κάλυψε πλήρως και επιβράβευσε τις αθλιότητες του κ. Χαλκιαδάκη.

Είναι προφανές ότι ο Υπουργός Υγείας υιοθετεί και στηρίζει μια διοικητική πρακτική που  πλήττει ευθέως την  τιμή και την  αξιοπρέπεια όχι μόνο των συγκεκριμένων γιατρών αλλά όλου του υγειονομικού προσωπικού του δημόσιου συστήματος υγείας, που παρά την αποδιοργάνωση του ΕΣΥ και τις άθλιες συνθήκες εργασίας και αμοιβής, εξακολουθεί  να δίνει μάχη καθημερινά για τον άρρωστο και να παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες περίθαλψης. Είναι προφανές επίσης ότι τον κ. Πλεύρη δεν τον απασχολούν ούτε οι κινητοποιήσεις των γιατρών, ούτε ο κίνδυνος να πολλαπλασιαστεί  το κύμα παραίτησης και φυγής  γιατρών, αλλά μόνο το γόητρο και η «ασυλία» των εκλεκτών του «συστήματος Μητσοτάκη».

Η μόνη κίνηση εκτόνωσης της κρίσης και  διασφάλισης της  εύρυθμης λειτουργίας του ΠΑΓΝΗ,  είναι η αποπομπή του  κ. Χαλκιαδάκη από τη θέση του. Είναι υποχρέωση  του Υπουργού Υγείας να ζητήσει με αυτό τον τρόπο έμπρακτα συγγνώμη από τους συγκεκριμένους γιατρούς του νοσοκομείου, αλλά και από το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού.

Βαρδάκης Σωκράτης

Ηγουμενίδης Νίκος

Θραψανιώτης Μανόλης

Μαμουλάκης Χάρης

Ξανθός Ανδρέας

Πολάκης Παύλος

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Παπούρα: Ωμή και άμεση κυβερνητική παρέμβαση καταγγέλλουν...

Σκληρή ανακοίνωση του ΣΕΑ για την κάθοδο του πρωθυπουργού...

Ηράκλειο : Ο Λευτέρης Αυγενάκης στα Εγκαίνια...

Στα εγκαίνια και στην Ονοματοδοσία του Ξενώνα «Βιργινία Μανασάκη»...

Παπούρα: Ωμή και άμεση κυβερνητική παρέμβαση καταγγέλλουν...

Σκληρή ανακοίνωση του ΣΕΑ για την κάθοδο του πρωθυπουργού...

Ηράκλειο : Ο Λευτέρης Αυγενάκης στα Εγκαίνια...

Στα εγκαίνια και στην Ονοματοδοσία του Ξενώνα «Βιργινία Μανασάκη»...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

Για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του στις επόμενες βουλευτικές...

Παπούρα: Ωμή και άμεση κυβερνητική παρέμβαση καταγγέλλουν οι αρχαιολόγοι

Σκληρή ανακοίνωση του ΣΕΑ για την κάθοδο του πρωθυπουργού...

Νέα Πέραμος: Τραύματα από πυροβόλο όπλο φέρει η σορός του άνδρα που εντοπίστηκε σε ρέμα

Εκτιμάται πως ανήκει σε 27χρονο αγνοούμενο. Ένα θρίλερ βρίσκεται σε...

Έρχεται απεργία και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για το δυστύχημα στη «Βιολάντα»

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00...