Δήμος Ηρακλείου:Συνεχίζονται οι απομακρύνσεις δένδρων που έχουν κριθεί ως επικίνδυνα για την ασφάλεια των ανθρώπων

Ημερομηνία:

Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει μικρή ομάδα πολιτών εναντίον του Δήμου Ηρακλείου

Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει μικρή ομάδα πολιτών εναντίον του Δήμου Ηρακλείου, ζητώντας να σταματήσει η απομάκρυνση επικίνδυνων για τη δημόσια ασφάλεια δέντρων από την πόλη του Ηρακλείου, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου λειτουργεί απολύτως νόμιμα, εφαρμόζοντας τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, αναφέρει ότι δεν παραμένει σε ισχύ η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει πολίτες το 2023, καθώς και ότι πρέπει να απομακρυνθούν τα συγκεκριμένα δένδρα – για τα οποία υπάρχουν σχετικές αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου – λόγω υψηλού βαθμού επικινδυνότητας και έλλειψης άλλου τρόπου διάσωσης. Επίσης, αποδέχεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου έχει ήδη δρομολογήσει νέες φυτεύσεις δένδρων σε αντικατάσταση όσων απομακρύνονται.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην απόφαση: «…τα ως άνω πεύκα… δεν επιδέχονται κλαδέματος ανανέωσης/αναγέννησης (όπως π.χ. η ελιά), ηπιότερη ενέργεια η οποία θα καθιστούσε ασφαλή τη διατήρησή τους, ενώ δεν πιθανολογήθηκε ως δυνατή η αντιστήριξή τους, λόγω της θέσης τους στο οδόστρωμα και του ιδιαίτερα μεγάλου ύψους και βάρους τους. Τέλος, πρέπει να επισημανθεί ότι ο καθ’ ου Δήμος, όπως προκύπτει από τον υπ. αριθ. Πρωτ. 94047/29-8-2024 πίνακα αντικαταστάσεων των δένδρων που κόβονται, της προϊσταμένης του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, έχει δρομολογήσει τις φυτεύσεις σε νέες θέσεις νέων δένδρων, οι οποίες, αν και δεν είναι δυνατό να αντικαταστήσουν πλήρως την ωφέλεια των ως άνω αιωνόβιων δένδρων που δεν δύναται να διατηρηθούν, εντούτοις περιορίζουν τις αναπόφευκτα δυσμενείς συνέπειες από την απώλειά τους. Κατόπιν των ανωτέρω, δεν πιθανολογείται ότι υφίσταται επείγουσα περίπτωση και το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής πρέπει να απορριφθεί.».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Είχε στην κατοχή του μικρό οπλοστάσιο

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί...

Ηράκλειο: Ξεκινάει η δίκη του εμπρησμού σε...

Ο εμπρησμός στην καφετέρια στο Ηράκλειο Κρήτης είχε καταγραφεί...

Ηράκλειο:Είχε στην κατοχή του μικρό οπλοστάσιο

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί...

Ηράκλειο: Ξεκινάει η δίκη του εμπρησμού σε...

Ο εμπρησμός στην καφετέρια στο Ηράκλειο Κρήτης είχε καταγραφεί...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο:Είχε στην κατοχή του μικρό οπλοστάσιο

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί...

Ολυμπιακός: Προσφορά και αγάπη στην Ιερά Μητρόπολη του Πειραιά

Στο πλευρό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς η ΠΑΕ Ολυμπιακός...

Ηράκλειο: Ξεκινάει η δίκη του εμπρησμού σε καφετέρια – Οι δράστριες κόντεψαν να καούν ζωντανές

Ο εμπρησμός στην καφετέρια στο Ηράκλειο Κρήτης είχε καταγραφεί...

Από τη Σητεία ως το Μαρόκο – Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των γιορτών στην Aegean

Υψηλές πληρότητες για πολλούς προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού της...