Δημοσκόπηση στα «Νέα» : Προβάδισμα 6,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Μεγάλο προβάδισμα 6,5% στην Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμών των «ΝΕΩΝ», επιβεβαιώνοντας ένα κλίμα πολιτικής αλλαγής και δρομολογώντας μη διαχειρίσιμες καταστάσεις για την κυβέρνηση μετά τις ευρωεκλογές .

Οπως προκύπτει από την πανελλαδική δημοσκόπηση της MRB για τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», το νέο πακέτο παροχών και φοροελαφρύνσεων που ανακοίνωσε στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου ο Αλέξης Τσίπρας, έχει μεν ενισχύσει τη συσπείρωση του κυβερνώντος κόμματος, αλλά δεν δείχνει ικανό να προσδώσει μια δυναμική στον ΣΥΡΙΖΑ που θα μπορούσε να μεταβάλλει τη γενικότερη εικόνα που έχει διαμορφωθεί τουλάχιστον κατά την τελευταία διετία.

Η διαφορά των 6,5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου υπέρ της ΝΔ – η οποία, μάλιστα, ως κεντρική διαφορά με βάση την πρόβλεψη για τα ανώτατα και κατώτατα όρια των κομμάτων καταγράφεται στο 7,5% – καθορίζει ουσιαστικά και τις κινήσεις των δύο βασικών αντιπάλων στην τελική ευθεία. 

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 63,4% έναντι 46,3% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 30% έναντι 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν με 6,6% το Κίνημα Αλλαγής, 6,% η Χρυσή Αυγή, 5,9% το ΚΚΕ, 2,5% Το Ποτάμι, 2,2% η Ενωση Κεντρώων. Σημειώνεται ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 13,2%.

Σε ότι αφορά τις πρόσφατες παροχές του Πρωθυπουργού  και πόσο αυτές έχουν επηρεάσει την άποψη των πολιτών το  56,9% των ερωτηθέντων  56,9% εξέφρασε αρνητική άποψη για την κυβέρνηση και το 36,3% θετική.

Συγκεκριμένα, το 24,9% απάντησε ότι έχει πολύ ή αρκετά αρνητικότερη γνώμη για την κυβέρνηση μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 34,7% είπε ότι η άποψή του είναι το ίδιο αρνητική. Αντίθετα το 20,4% δήλωσε ότι έχει πολύ ή αρκετά θετικότερη άποψη για την κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση των παροχών και το 15,9% είπε ότι γνώμη του παρέμεινε το ίδιο θετική.

Ταυτόχρονα καταγράφεται και μια εντεινόμενη ανησυχία της ελληνικής κοινωνίας για τον κίνδυνο ενός «θερμού επεισοδίου» με την Τουρκία στο αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς σχεδόν τέσσερις στους δέκα πολίτες δεν αποκλείουν μια τέτοια εξέλιξη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τέμπη: «Το τρένο έπιασε φωτιά» Η κλήση...

Νέα ηχητικά στοιχεία για τα Τέμπη. Η κλήση στο...

Μια ακόμη προανακριτική – παρωδία απλώς θα...

Η κυβέρνηση θα πρέπει αναλογιστεί ότι το διακύβευμα είναι...

Τέμπη: «Το τρένο έπιασε φωτιά» Η κλήση...

Νέα ηχητικά στοιχεία για τα Τέμπη. Η κλήση στο...

Μια ακόμη προανακριτική – παρωδία απλώς θα...

Η κυβέρνηση θα πρέπει αναλογιστεί ότι το διακύβευμα είναι...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τηλεϊατρική στη φυλακή Νεάπολης – Καινοτόμα πρωτοβουλία ξεκίνησε πιλοτικά

Αναβαθμίζει τις υπηρεσίες υγείας στο σωφρονιστικό κατάστημα. Για πρώτη φορά...

Υγεία: Η χημεία της καθαριότητας – Επιστήμονας εξηγεί την λειτουργία του σαπουνιού

Η ανακάλυψη του σαπουνιού προσέφερε στην ανθρωπότητα την δυνατότητα...

Βατικανό: Τοποθετήθηκε η καπνοδόχος για την έναρξη του κονκλαβίου

Η καμινάδα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην επικοινωνία του αποτελέσματος...

ΟΟΣΑ: Η φορολογική επιβάρυνση των ελληνικών νοικοκυριών – Στα 1000 ευρώ μισθό τα 258 πηγαίνουν στο κράτος

«Κουπί» τραβούν τα ελληνικά νοικοκυριά με την φορολογική επιβάρυνση...