Δράση ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα από το Δήμο Ηρακλείου με τη συμμετοχή μαθητών

Ημερομηνία:

Στοχευμένη δράση ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα ζώα, με τη συμμετοχή μαθητών Δημοτικού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Μαρίας Καναβάκη .

Πιο συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του πάρκου Ευκαλύπτου ταΐστρες και ποτίστρες που έχει κάνει δωρεά στο Δήμο Ηρακλείου, ο Ροταριανός Όμιλος «Ηράκλειο El Greco». Οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, «Ανωγειανό», μαζί με της δασκάλα τους , τοποθέτησαν τις ταΐστρες και τις ποτίστρες, τις οποίες στη συνέχεια γέμισαν με νερό και τροφή, σε μια συμβολική κίνηση που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών αλλά και των οικογενειών τους για την φροντίδα και την περίθαλψη και σε καμία περίπτωση την εγκατάλειψη των ζώων συντροφιάς.

Οι μαθητές είχαν εκφράσει την επιθυμία να αναλάβουν μαζί με τη δασκάλα τους, να φροντίζουν στο εξής τα ζωάκια που είναι αδέσποτα και βρίσκουν καταφύγιο στο συγκεκριμένο πάρκο, μάλιστα είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα στο σχολείο τους, συνάντηση της Αντιδημάρχου με τα παιδιά όπου επιβεβαιώθηκε το σημερινό ραντεβού.

Παρόντες στη διάρκεια της δράσης ήταν από τον Ροταριανό Όμιλο «Ηράκλειο El Greco», η Ιδρυτική Πρόεδρος Λίτσα Χριστοδουλάκη, ο Πρόεδρος Ροταριανής Χρονιάς Δαυίδ Παπαδάκης και το ενεργό μέλος του Ομίλου Γιάννης Χριστοδουλάκης. Επίσης εκ μέρους φιλοζωικών σωματείων ήταν η Αντιπρόεδρος της «ΖΩΦΟΡΟΥ» Μαίρη Λατσούδη και από το «ΣΕΙΡΙΟΣ» η Έλλη Κοκκάλη.

Οι υπόλοιπες ταΐστρες θα τοποθετηθούν σε σημεία που έχουν υποδείξει τα φιλοζωικά σωματεία και οι εθελοντές που θα αναλάβουν μαζί και με το Γραφείο Αδέσποτων του Δήμου τον ανεφοδιασμό τους.

Σε δήλωση της η Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη δήλωσε σχετικά: «Αγκαλιάσαμε αμέσως την πρόταση των μαθητών και της δασκάλας τους να αναλάβουν να φροντίζουν αδέσποτα ζωάκια στην ευρύτερη περιοχή του σχολείου τους. Έτσι σήμερα κάναμε την πρώτη τοποθέτηση από τη δωρεά του «Ηράκλειο El Greco» τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την προσφορά τους. Το θέμα των αδέσποτων χρειάζεται συλλογική προσπάθεια και στοχευμένες δράσεις όπως η σημερινή. Η ευαισθητοποίηση των παιδιών είναι σημαντική όπως και η εθελοντική προσφορά. Το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί αν όλοι φερθούμε στα ζώα υπεύθυνα και με αγάπη».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μαγειρεύοντας με αγάπη για ανθρώπους που το...

Η Μαρία Βασιλάκη, εμπνεύστρια της εθελοντικής ομάδας «Δίπλα στον...

Στο Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου ο Αλέξης...

Εθελοντική στείρωση ζώων από κτηνίατρους μέλη του Παραρτήματος Κρήτης...

Μαγειρεύοντας με αγάπη για ανθρώπους που το...

Η Μαρία Βασιλάκη, εμπνεύστρια της εθελοντικής ομάδας «Δίπλα στον...

Στο Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου ο Αλέξης...

Εθελοντική στείρωση ζώων από κτηνίατρους μέλη του Παραρτήματος Κρήτης...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η ατμοσφαιρική ρύπανση παχαίνει τα παιδιά από τη… μήτρα της μητέρας τους

Εκθεση με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα παιδιά που...

Απαγορευτικό σε καλλιέργειες που θέλουν πολύ νερό – Τα εμπόδια στην αγροτική παραγωγή

Περιοχές της Κρήτης και της Θεσσαλίας έχουν βγάλει «απαγορευτικό»...

Μαγειρεύοντας με αγάπη για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη

Η Μαρία Βασιλάκη, εμπνεύστρια της εθελοντικής ομάδας «Δίπλα στον...

Στο Ρέθυμνο συνεχίζονται οι “Αρχαιολογικοί Διάλογοι 2025”

Εστιάζοντας στις Χρήσεις του Παρελθόντος στον Λαβύρινθο της «Ανάπτυξης». Οι...