Δυναμική είσοδος του Βαγγέλη Μαρινάκη στην «πράσινη» ενέργεια

Ημερομηνία:

Στον δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο της «καθαρής» ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών και της αποθήκευσης ενέργειας καθώς και της κυκλικής οικονομίας εισέρχεται ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης και συγκεκριμένα με την απόκτηση του 6% των μετοχών της «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή».

Η εισηγμένη και μέλος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο Αθηνών ότι «έλαβε σήμερα (σ.σ. 23/4/2021) γνωστοποίηση από το νομικό πρόσωπο ATALE ENTERPRISES LIMITED, ότι στις 21/4/2021 επήλθε μεταβολή (αύξηση) στα δικαιώματα ψήφου του ως άνω μετόχου, τα οποία ανήλθαν του 5% και συγκεκριμένα:

» Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου μετά την τελευταία συναλλαγή: Συνολικός αριθμός 6.923.053 μετοχές και δικαιώματα ψήφου, ήτοι ποσοστό 6,0 % επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, που ανέρχονται σε 115.855.090».

«Στην ίδια ως άνω γνωστοποίηση», αναφέρει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, «ο μέτοχος ATALE ENTERPRISES LIMITED δήλωσε ότι είναι ελεγχόμενη εταιρεία από το φυσικό πρόσωπο κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, o οποίος και κατέχει έμμεσα την ως άνω συμμετοχή στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Παρόμοια γνωστοποίηση έλαβε η Εταιρεία και από το φυσικό πρόσωπο κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ο οποίος επανέλαβε την ως άνω απόκτηση δικαιωμάτων ψήφου μέσω του ελεγχόμενου από τον ίδιο μετόχου ATALE ENTERPRISES LIMITED»

Η είσοδος του Βαγγέλη Μαρινάκη με 6% στη μεγαλύτερη ελληνική εταιρία παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας χτίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες με τον επιχειρηματία να αποκτά σταδιακά πακέτα μετοχών. Η επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Έλληνα εφοπλιστή στην «πράσινη» ενέργεια σηματοδοτεί αφενός το στόχο του για τον περιορισμό του ανθρακικού αποτυπώματος στις ναυτιλιακές του επιχειρήσεις καθώς και τις προοπτικές που διαβλέπει στον κλάδο της βιώσιμης οικονομίας.

Ο κ. Μαρινάκης έχτισε σταδιακά τη συμμετοχή του (6%) στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή σε έναν ελληνικό όμιλο, ηγέτη στις ΑΠΕ και την αποθήκευση ενέργειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εισηγμένη εδώ και 20 χρόνια δραστηριοποιείται στον τομέα της «πράσινης» ενέργειας έχοντας ένα χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ υπό λειτουργία και κατασκευή 1,8 GW σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το εν εξελίξει επενδυτικό της πρόγραμμα ανέρχεται στα 2 δις. ευρώ. Στόχος της είναι η μεγέθυνση του χαρτοφυλακίου στα 3 GW σε πέντε χρόνια.

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έχει αναπτύξει επίσης, και συνεχίζει να επενδύει σε εμβληματικά και καινοτόμα έργα περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας (διαχείριση απορριμμάτων).

Οι προοπτικές των τομέων αυτών αποτυπώνονται βέβαια ξεκάθαρα και στον καταμερισμό των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάπτυξης με το 37% εξ αυτών να προορίζεται για έργα και υποδομές στην πράσινη ανάπτυξη.

Πηγή: ot.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα νέα χρωματιστά τιμολόγια -Τι...

Πώς αποφεύγουμε τις παγίδες. Η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας αφήνει πίσω...

Επίδομα παιδιού: Πότε γίνεται η πρώτη πληρωμή...

Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την ενίσχυση του...

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα νέα χρωματιστά τιμολόγια -Τι...

Πώς αποφεύγουμε τις παγίδες. Η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας αφήνει πίσω...

Επίδομα παιδιού: Πότε γίνεται η πρώτη πληρωμή...

Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την ενίσχυση του...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ξανά με Χατζηδάκη στην Αθήνα οι Κρητικοί κτηνοτρόφοι

Ποια θέματα θα απασχολήσουν το αυριανό νέο ραντεβού. Της Ελένη...

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα νέα χρωματιστά τιμολόγια -Τι ισχύει για το καθένα

Πώς αποφεύγουμε τις παγίδες. Η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας αφήνει πίσω...

Επίδομα παιδιού: Πότε γίνεται η πρώτη πληρωμή για το 2026, η διαδικασία για τη υποβολή αιτήσεων

Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την ενίσχυση του...

Το ποτήρι της οργής ξεχείλισε για χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους – Ακόμα περιμένουν το επίδομα ανεργίας!

Ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου Νίκος Κοκολάκης περιγράφει στο...