Έφη Κουτεντάκη: «Η Περιφέρεια Κρήτης θα στηρίξει το Tipping Point σε όλα τα Λύκεια της Κρήτης και τη νέα σχολική χρονιά»

Ημερομηνία:

Την πορεία του προγράμματος «The Tipping Point» συζήτησε η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Έφη Κουτεντάκη με εκπροσώπους του προγράμματος, των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης και εκπαιδευτικούς που υλοποίησαν το πρόγραμμα και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Κρήτης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, διά ζώσης και διαδικτυακά, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου συζητήθηκε η πορεία εφαρμογής του εκπαιδευτικού προγράμματος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού The Tipping Point – Mentoring στα 81 Λύκεια της Περιφέρειας Κρήτης και κατατέθηκαν προτάσεις για τη νέα σχολική περίοδο.

Η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση και υποστήριξη των μαθητών και μαθητριών σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού στη σύγχρονη ψηφιακή πραγματικότητα. Διαβεβαίωσε τους εκπαιδευτικούς ότι η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει το πρόγραμμα και ως εκ τούτου στη νέα σχολική περίοδο θα έχουν τη δυνατότητα να το υλοποιήσουν ξανά όλα τα Λύκεια της Κρήτης.

Οι εκπαιδευτικοί μοιράστηκαν τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους από την ενεργό συμμετοχή τους στο πρόγραμμα πριν την πανδημία αλλά και κατά τη διάρκεια της ενώ επεσήμαναν τους βασικούς μαθησιακούς/εκπαιδευτικούς στόχους που, κατά τη γνώμη τους, επιτυγχάνονται, μέσα από την εφαρμογή του.

Από όλους τους συμμετέχοντες τονίστηκε η πολυεπίπεδη λειτουργία του προγράμματος, η συμβολή του στην ανάπτυξη δεξιοτήτων των παιδιών και η αλλαγή νοοτροπίας και σκέψης στους νέους πολίτες προκειμένου να ενεργοποιηθούν σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ποινή κάθειρξης 13 ετών και 7 μηνών...

Το δικαστήριο αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά στον ηλικιωμένο, αθώωσε την...

Χανιά: «Έσπασαν» τα ισόβια στον 54χρονο για...

Το Μικτό ορκωτό Εφετείο κατα πλειοψηφία τον έκρινε ένοχο...

Ποινή κάθειρξης 13 ετών και 7 μηνών...

Το δικαστήριο αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά στον ηλικιωμένο, αθώωσε την...

Χανιά: «Έσπασαν» τα ισόβια στον 54χρονο για...

Το Μικτό ορκωτό Εφετείο κατα πλειοψηφία τον έκρινε ένοχο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Την επόμενη εβδομάδα η ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου – Επί ποδός τα συνδικάτα

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας ψηφίστηκε από την αρμόδια...

Εντοπίστηκε το πρώτο υβρίδιο λύκου – σκύλου στην Ελλάδα

Η «Καλλιστώ» ανακοίνωσε ότι το νέος είδος που προέρχεται...

Ποινή κάθειρξης 13 ετών και 7 μηνών στον 79χρονο Γ. Ξυδάκη – Θα εκτίσει την ποινή στο σπίτι του

Το δικαστήριο αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά στον ηλικιωμένο, αθώωσε την...

Διεθνής επιστημονική συνάντηση στο Ηράκλειο με επίκεντρο την ανθρώπινη αναπαραγωγή

Πρόεδρος και διοργανωτής του συνεδρίου o καθηγητής και διευθυντής...