Εγκαίνια ΙΙΕΚ Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κατάρτιση Τεχνικών Σχολών

Εγκαίνια ΙΙΕΚ Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κατάρτιση Τεχνικών Σχολών

Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) Επιμελητηρίου Ηρακλείου Επίσημη έναρξη

Την επίσημη έναρξη λειτουργίας του εγκαινιάζει την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ο νέος φορέας εκπαίδευσης που παρέχει αναγνωρισμένο πτυχίο και υψηλού επιπέδου γνώσεις για όσους θέλουν ν΄ ακολουθήσουν επαγγέλματα με αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 λειτουργούν ήδη οι Σχολές Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής, Μαγειρικής Τέχνης και Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμησης, ενώ το ΙΕΚ διαθέτει έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας για τη λειτουργία δεκατριών ακόμη Τμημάτων που παρέχουν επαγγελματική διέξοδο σε κάθε φιλόδοξο σπουδαστή.

Πρόκειται για τις Σχολές:

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Η/Υ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ, ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (MARKETING)
ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Στη διάρκεια των εγκαινίων θα παρουσιαστούν αναλυτικά όλες οι ειδικότητες του Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) Επιμελητηρίου Ηρακλείου, αλλά και τα μελλοντικά σχέδια για τον νέο φορέα, ο οποίος συνεχίζει με αξιώσεις το ανεκτίμητο έργο των Τεχνικών Σχολών, που έχουν εκπαιδεύσει γενιές και γενιές επαγγελματιών στην Κρήτη.

Οι Τεχνικές Σχολές λειτουργούν από το 1950 παρέχοντας διαρκή επαγγελματική κατάρτιση σε περιζήτητους κλάδους της οικονομίας και η μετεξέλιξή τους σε ΙΕΚ σηματοδοτεί μια ανανεωμένη δέσμευση για την αντιμετώπιση των σημερινών, αλλά και των μελλοντικών απαιτήσεων της αγοράς στην επαγγελματική εκπαίδευση.

Ο Αντιπρόεδρος κ. Γρηγόρης Αβραάμ δηλώνει: «Η επίσημη εκκίνηση των νέων τμημάτων μας είναι μόνο η αρχή. Με βάση τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, σχεδιάζουμε να εισάγουμε περισσότερες ειδικότητες, παρέχοντας στους σπουδαστές μας τα εφόδια για να ανταπεξέλθουν στις εξελισσόμενες απαιτήσεις του επαγγελματικού κόσμου. Οι Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, με ιστορία άνω των 70 ετών, συνεχίζουν να προσαρμόζονται και να αναπτύσσονται, προσφέροντας τόσο αρχική επαγγελματική κατάρτιση μέσω του ΙΕΚ όσο και συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση μέσω του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) του Επιμελητηρίου μας.»

Με την εγγύηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και τη δέσμευση για εκπαιδευτική αριστεία, το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) Επιμελητηρίου Ηρακλείου στοχεύει στην παροχή ευκαιριών στους σπουδαστές του, ώστε να εξερευνήσουν τις δυνατότητές τους και να συμβάλουν σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της Κρήτης. Επίσης, σε συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις και τη δυνατότητα πρακτικής εμπειρίας, επαναβεβαιώνει την αφοσίωσή του στην παροχή κορυφαίας εκπαίδευσης, ενδυναμώνοντας τους σπουδαστές με τις βασικές δεξιότητες και γνώσεις που απαιτούνται για την επιτυχία στην επαγγελματική τους ζωή.

Τα επίσημα εγκαίνια του ΙΕΚ θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του, Λ. Ικάρου και Αρχιμήδους 1, Νέα Αλικαρνασσός και ώρα 19:00.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με εκπαιδευτικά προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το ΙΕΚ ή να καλέσουν στο τηλέφωνο: 2810331580,ώρες: 09:00 – 21:00, Email: iek@katartisi.gr – iek.katartisi.gr / iek.ebeh.gr.

Τα σχόλια είναι κλειστά.