Εκκλησία της Κρήτης: Απαραίτητη η υπεύθυνη στάση όλων μας

Ημερομηνία:

Η Εκκλησία της Κρήτης με υπευθυνότητα αποδέχεται και εφαρμόζει όλα τα μέτρα που λαμβάνει η Ελληνική Πολιτεία” αναφέρεται σε ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, για το θέμα του κορωνοϊού.

Σε μια σύντομη δήλωσή του δε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ. Ειρηναίος τόνισε: “Αισθανόμαστε ευαισθησία για όσα συμβαίνουν όλες αυτές τις μέρες. Ευχόμαστε η Κρήτη μας να είναι ελεύθερη, να μην κινδυνεύσει. Να είμαστε όλοι ευλογημένοι και αληθινοί”

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, “είναι απαραίτητη η υπεύθυνη στάση όλων μας” και “υποχρέωση όλων η συμμόρφωση με τους κανόνες υγιεινής”.

Οι ιεράρχες του νησιού αναφέρουν ότι είναι “επιτακτική ανάγκη η αποφυγή πανικού και των ακροτήτων” και υπογραμμίζουν:

“Η Εκκλησία της Κρήτης εκφράζει τη βαθύτατη λύπη Της για κάθε προσβλητική άποψη και τοποθέτηση ανθρώπων οποίας ιδεολογίας, που βρίσκουν την ευκαιρία να διατυπωσουν υβριστικές απόψεις εις βάρος της Εκκλησίας, των Ιερών Μυστηρίων, των Κληρικών και των πιστών, εργαλειοποιωντας έτσι τη δοκιμασία του λαού μας”

Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος

Στο ανακοινωθέν, που αναγνώστηκε από τον Επίσκοπο Κνωσού Πρόδρομο, αναφέρεται επίσης:

“Η Θεία Κοινωνία είναι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Η προσέλευση στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας γίνεται εκούσια από τους πιστούς, με εφόδιο και προϋπόθεση την αληθινή πίστη. Η Εκκλησία ουδένα εξαναγκάζει στη συμμετοχή στη Θεία Κοινωνία”

Η Εκκλησία της Κρήτης “προτρέπει και παρακαλεί όσοι πιστοί ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι ηλικιωμένοι, όσοι είναι ασθενείς ή αισθάνονται ευάλωτοι στην υγεία τους, εκείνοι που έχουν σχετική υπόδειξη από τους γιατρούς τους, να παραμείνουν στα σπίτια τους”

Πληροφορίες creta live

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Συγχαρητήρια από τον Δήμο Μαλεβιζίου στην ομάδα...

Ο Δήμος Μαλεβιζίου και ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας, εκφράζουν...

Φαράγγι της Σαμαριάς: Ο λόγος που δεν...

Τι υποστηρίζει ο ΟΦΥΠΕΚΑ και τι ο δήμος Σφακίων Το...

Ηράκλειο:Συγχαρητήρια από τον Δήμο Μαλεβιζίου στην ομάδα...

Ο Δήμος Μαλεβιζίου και ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας, εκφράζουν...

Φαράγγι της Σαμαριάς: Ο λόγος που δεν...

Τι υποστηρίζει ο ΟΦΥΠΕΚΑ και τι ο δήμος Σφακίων Το...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έναρξη αντιπυρικής περιόδου από σήμερα – Με 82 drones η επιτήρηση

Καθ' όλη τη διάρκεια αυτού του διαστήματος αναμένεται να...

Φαράγγι της Σαμαριάς: Ο λόγος που δεν άνοιξε από σήμερα

Τι υποστηρίζει ο ΟΦΥΠΕΚΑ και τι ο δήμος Σφακίων Το...

Ρέθυμνο : Μέσα στο Μάιο εγκαίνια στο Κουρταλιώτικο Φαράγγι με κορυφαίες πολιτικές και αυτοδιοικητικές παρουσίες

ΈΧΟΥΝ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ -ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ -...