Εκλογές δικηγόρων στην Κρήτη: Στο Ηράκλειο Ν. Λογοθέτης – Κ. Κοσμαδάκη στο β γύρο

Εκλογές δικηγόρων στην Κρήτη: Στο Ηράκλειο Ν. Λογοθέτης – Κ. Κοσμαδάκη στο β γύρο

Στο δεύτερο γύρο θα κριθεί το μέλλον της Προεδρίας του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, με την Κατερίνα Κοσμαδάκη και τον Νίκο Λογοθέτη να διεκδικούν το χρίσμα.

Η σημερινή ψηφοφορία δεν κατάφερε να δώσει σε κάποιον εκ των υποψηφίων το απαιτούμενο 50% των ψήφων, δίνοντας παράταση στο αποτέλεσμα, που αναμένεται να κριθεί την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.

Συνολικά, ψήφισαν 660 από τους περίπου 800 εγγεγραμμένους δικηγόρους και σύμφωνα με την καταμέτρηση ο Νίκος Λογοθέτης λαμβάνει 273 ψήφους, η Κατερίνα Κοσμαδάκη 189 και 181 ο Μιχάλης Σφακιανάκης, μετά από μία “μάχη” στήθος με στήθος.

Βρέθηκαν επίσης 10 λευκά και 7 άκυρα ψηφοδέλτια

Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες αρχαιρεσίες του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, το Νοέμβριο του 2017, είχαν ψηφίσει 586 δικηγόροι.

Από νωρίς το πρωί, σήμερα Κυριακή 28 Νοεμβρίου, άνοιξαν οι κάλπες στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, προκειμένου να γίνει η ανάδειξη των νέων προέδρων και νέων μελών των Διοικητικών Συμβουλίων.

Σημειώνεται ότι οι εκλογές στους μεγάλους αριθμητικά Δικηγορικούς Συλλόγους θα συνεχιστούν και αύριο. Ενώ οι κάλπες για σήμερα έκλεισαν στις 7 μ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι στο Ηράκλειο, υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου του ΔΣΗ ήταν τρεις δικηγόροι: η Κατερίνα Κοσμαδάκη, ο Νίκος Λογοθέτης και ο Μιχάλης Σφακιανάκης.

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Επιτροπάκη Γεωργία του Στεφάνου

Λασηθιωτάκης Μιχαήλ του Εμμανουήλ
Ξενάκης Μανούσος του Αλεξάνδρου

Ξυριτάκης Απόστολος του Δημητρίου

Σαπουντζάκης Θωμάς του Μιχαήλ

Τιτομιχελάκη Καλλιόπη του Στέλιου
Φανταουτσάκης Νικόλαος του Νικολάου

Χρυσός Νεκτάριος του Κωνσταντίνου

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Καστελλάκης Γεώργιος του Αντωνίου

Στεφανάκης Αδαμάντιος του Θεοδώρου

Στρατάκης Γεώργιος του Σταύρου

Η “ταυτότητα” των εκλογών :

Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου

Ενεργά μέλη 802

Υποψήφιοι πρόεδροι 3

Υποψήφιοι σύμβουλοι 36

Εκλογές Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων: Νέος πρόεδρος ο Χρήστος Πραματευτάκης

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία, την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου για την ανάδειξη νέας διοίκησης και στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων με τον κ. Χρήστο Πραματευτάκη να διαδέχεται τον κ. Γιάννη Δασκαλάκη στη θέση του προέδρου.

Ο κ. Πραματευτάκης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος στις χθεσινές εκλογές, με τον ίδιο να τονίζει ότι η τιμή και η υποχρέωση να ηγείται του ιστορικού Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, είναι μεγάλη.

Η Σ. Τσαγκαράκη εξελέγη νέα πρόεδρος στο δικηγορικό σύλλογο Λασιθίου

Με μεγάλη συμμετοχή, ψηφίζοντας τα 93 από τα 108 μέλη ολοκληρώθηκαν στις 7 μ.μ. απόψε οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου προέδρου και διοικητικού συμβουλίου στο Δικηγορικό Σύλλογο Νομού Λασιθίου.

Πρόεδρος εξελέγη η κ. Σοφία Τσαγκαράκη – δικηγόρος από την Ιεράπετρα, υπερισχύοντας κατά 3 ψήφους (46-43) του συνυποψηφίου της Μανόλη Καλαϊτζάκη, επίσης δικηγόρου από την Ιεράπετρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.