Εκλογές στη Γαλλία: Τι δείχνουν τα πρώτα επίσημα exit poll

Επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν δείχνουν τα πρώτα επίσημα exit poll για τις εκλογές στη Γαλλία, τα οποία σύμφωνα με το AFP είναι αρκετά ακριβή.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό που συγκεντρώνει ο γάλλος πρόεδρος είναι 28,1%, ενώ η Μαρίν Λεπέν συγκεντρώνει το 23.3% και στην τρίτη θέση ο Μελανσόν με 20,1%. Στη συνέχεια βρίσκεται ο Ζεμούρ με 7,2% και με 5% η Πεκρές.

Όπως λοιπόν προκύπτει από τα πρώτα exit poll, στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών θα αναμετρηθούν Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν, ενώ με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση των ηττημένων για το ποιον θα στηρίξουν.

Τι έλεγαν τα exit polls νωρίτερα
Η εικόνα από τα επίσημα exit polls έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα ανεπίσημα exit poll που κυκλοφόρησαν νωρίτερα, σύμφωνα με τα οποία θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με ντέρμπι, αφού παρουσίαζαν Μακρόν και Λεπέν ισόπαλους.

Σύμφωνα με ανεπίσημο exit poll που επικαλέστηκε η βελγική εφημερίδα «La Libre», πριν το κλείσιμο της κάλπης στη Γαλλία, ο απερχόμενος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συγκέντρωνε το 24,7% των ψήφων, ενώ η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν είχε το 23,5% των ψήφων.

Ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν έπαιρνε το 19% των ψήφων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.