Έκτακτη ενημέρωση για την τρίτη δόση από το υπουργείο Υγείας

Ημερομηνία:

Σήμερα, Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, αναφορικά με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το χρόνο χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου έναντι της νόσου COVID-19.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η επιτροπή θα εισηγηθεί τη χορήγηση της τρίτης δόσης σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών. Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης ανέφερε σε συνέντευξή του ότι, «η εθνική επιτροπή εμβολιασμών υπό την κυρία Θεοδωρίδου που έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά όλο αυτό το διάστημα, λαμβάνει υπόψη τα επιστημονικά δεδομένα και όντως φαίνεται από τις συζητήσεις που γίνονται, ότι ίσως το 4μηνο είναι ο πρόσφορος χρόνος. Θεωρώ ότι ακόμα και σήμερα θα συνέλθει η επιτροπή πάλι, που το εξετάζει ήδη, επομένως θα έχουμε και ως προς αυτό μια εξέλιξη».

Σε ίδια δήλωση προχώρησε νωρίτερα και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σημειώνοντας ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι μετά τους τέσσερις μήνες είναι μικρότερη η προστασία και είναι προς όφελος των πολιτών να γίνει νωρίτερα η τρίτη δόση.

Το σχετικό αίτημα είχε καταθέσει πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση προς εξέταση στην Επιτροπή, με το σκεπτικό ότι η ανοσία φθίνει προοδευτικά και στους 6 μήνες ήδη ο πολίτης είναι «ευάλωτος».

Παράλληλα αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα και ο περιορισμός της ισχύος του Πιστοποιητικού Νόσησης το πολύ στους 5 μήνες, από 6 που ισχύει σήμερα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχυθεί μέχρι τα Χριστούγεννα η εμβολιαστική κάλυψη και σε αυτή την κατεύθυνση ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζήτησε από την Επιτροπή να εξετάσει το ενδεχόμενο της επίσπευσης της αναμνηστικής δόσης στο τετράμηνο αντί του εξαμήνου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ελαιόλαδο: Ανομβρία και χαμηλότερη παραγωγή φέρνουν νέο...

Η Ισπανία χτυπιέται από φωτιές, οι ελληνικοί ελαιώνες από...

Τι προβλέπουν οι φορολογικές ελαφρύνσεις που εξήγγειλε...

«Την πιο τολμηρή μεταρρύθμιση στην φορολογία εισοδήματος στην ιστορία...

Ελαιόλαδο: Ανομβρία και χαμηλότερη παραγωγή φέρνουν νέο...

Η Ισπανία χτυπιέται από φωτιές, οι ελληνικοί ελαιώνες από...

Τι προβλέπουν οι φορολογικές ελαφρύνσεις που εξήγγειλε...

«Την πιο τολμηρή μεταρρύθμιση στην φορολογία εισοδήματος στην ιστορία...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ελαιόλαδο: Ανομβρία και χαμηλότερη παραγωγή φέρνουν νέο κύμα ανατιμήσεων

Η Ισπανία χτυπιέται από φωτιές, οι ελληνικοί ελαιώνες από...

Ισχυροί άνεμοι την Δευτέρα στο Ηράκλειο – Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου

Αύριο Δευτέρα, θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6...

Η Κρήτη αγαπημένος φθινοπωρινός προορισμός για τους Αμερικανούς τουρίστες

Αύξηση στις φθινοπωρινές αναζητήσεις διαμονής. Οι Αμερικανοί που σχεδιάζουν διεθνή...

Τι προβλέπουν οι φορολογικές ελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

«Την πιο τολμηρή μεταρρύθμιση στην φορολογία εισοδήματος στην ιστορία...