Έκτακτη Σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Κισσάμου

Ημερομηνία:

Μετά τον ισχυρό σεισμό της 27ης Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μετασεισμική αυτοψία στις 29 Νοεμβρίου στο σχολικό συγκρότημα του Γενικού Λυκείου – ΕΠΑΛ Κισσάμου από κλιμάκιο της Υπηρεσίας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.

Μόλις γνωστοποιήθηκε η έκθεση αυτοψίας της ΚΤΥΠ Α.Ε., συγκλήθηκε στο υπουργείο Παιδείας έκτακτη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα και στην οποία συμμετείχαν η υφυπουργός Παιδείας με αρμοδιότητα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Σ. Ζαχαράκη, ο υφυπουργός Παιδείας και Βουλευτής Χανίων κ. Β. Διγαλάκης, ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Γ. Μυλωνάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ Α.Ε. κ. Α. Γιάνναρης και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΤΥΠ Α.Ε. κ. Κυριαζόπουλος προκειμένου να δρομολογηθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις. Στη σύσκεψη παρευρίσκονταν και οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ. Ν. Κουμάκης, Γ. Χαχλάκης, Θ. Σταθάκης και Γ. Φραγκιουδάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και αφού εξετάστηκαν τα χρονικά, τεχνικά και οικονομικά δεδομένα, αποφασίστηκε να προκριθεί η λύση της κατεδάφισης του κτιριακού συγκροτήματος και να προχωρήσει η ανέγερση νέου, εφόσον αυτό αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η ΚΤΥΠ Α.Ε., στην περίπτωση αυτή, θα αναλάβει να καταρτίσει με επείγουσες διαδικασίες τη μελέτη για την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος. Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων της ΚΤΥΠ Α.Ε. Ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Ν. Καλογερής, μετά από επικοινωνία που είχε μαζί τους ο κ. Διγαλάκης, εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του νέου συγκροτήματος από την Περιφέρεια Κρήτης μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη» του ΕΣΠΑ.

Σχετικά με την προσωρινή στέγαση των μαθητών του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Κισσάμου μέχρι την ανέγερση του νέου κτιρίου, και προκειμένου οι μαθητές του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Κισσάμου να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς το ταχύτερο δυνατόν, διερευνήθηκε η δυνατότητα χρήσης προκατασκευασμένων αιθουσών σε οικόπεδο της περιοχής και συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα για την τοποθέτηση τους σε κατάλληλη τοποθεσία. Σημειώνουμε ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος έχει προσφέρει οικόπεδο της Εκκλησίας για την εγκατάσταση τους,ενώ ο δήμαρχος Χανίων κ. Π. Σημανδηράκης έχει εκφράσει τη βούληση, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων να είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Διγαλάκης δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η διαχρονική ελλιπής συντήρηση του Σχολικού Συγκροτήματος Κισσάμου οδήγησε στη σημερινή κατάσταση και ο τελευταίος σεισμός επιτάχυνε τις εξελίξεις. Οι μαθητές, οι οικογένειες τους και οι καθηγητές περνούν μια δοκιμασία και τους συμπαραστεκόμαστε. Η δοκιμασία αυτή όμως αποτελεί και την ευκαιρία η Κίσσαμος να αποκτήσει επί τέλους ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα για τη στέγαση του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ.»

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Xανιά:ΟΛΟΙ στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς την Τρίτη...

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ...

Βράβευση της Vantarakis Hotel Collection στα Greek...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ VANTARAKIS HOTEL COLLECTION ΣΤΑ GREEK HOSPITALITY...

Xανιά:ΟΛΟΙ στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς την Τρίτη...

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ...

Βράβευση της Vantarakis Hotel Collection στα Greek...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ VANTARAKIS HOTEL COLLECTION ΣΤΑ GREEK HOSPITALITY...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έρχεται νέο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας: 50.000 νέες θέσεις εργασίας

Έχει ως στόχο την αντιμετώπιση του ποσοστού ανεργίας που...

Τι αλλάζει στα σφραγίσματα – Προς παγκόσμια απαγόρευση του υδραργύρου στα οδοντιατρικά αμαλγάματα

Ορισμένες χώρες απαγορεύουν ήδη στα αμαλγάματα τη χρήση του...

Ευλογιά των προβάτων: Άρχισαν συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων βιοασφάλειας

Οι σχετικές δικογραφίες έχουν σχηματιστεί με βάση το άρθρο...

Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ επέδωσε τα διαπιστευτήρια της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ, συναντήθηκε με τον Κωνσταντίνο...