Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Η “Ωκεανίς” φέρνει χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας

Ημερομηνία:

Κακοκαιρία προβλέπεται από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και από τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τους πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Αναλυτικά:

1. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές,

Α. Το Σάββατο θα σημειωθούν από τα ξημερώματα στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο.

Από τη Θεσσαλία και βορειότερα οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σταδιακά και σε πεδινές περιοχές, ενώ ενδεικτικό υψόμετρο για την ανατολική Στερεά είναι τα 200 – 300 μέτρα και για την Πελοπόννησο τα 300 – 500 μέτρα.

Πάντως τις βραδινές ώρες οι χιονοπτώσεις στα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Β. Την Κυριακή

Θα συνεχιστούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και στη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες και τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Γ. Ειδικά για την Αττική, χιονοπτώσεις προβλέπονται το Σάββατο από το απόγευμα, αρχικά στα ορεινά βαθμιαία στα ημιορεινά και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλό υψόμετρο και θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τις βραδινές ώρες δεν αποκλείεται να χιονίσει πρόσκαιρα και στο κέντρο της Αθήνας.

Πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 8-9 μποφόρ θα πνέουν το Σάββατο και στο βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση προβλέπεται σταδιακά την Κυριακή.

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως την Κυριακή στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τη Δευτέρα κατά τόπους στην Κρήτη.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς θα γίνει αισθητή από το Σάββατο και από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές και τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά, ο οποίος την Κυριακή και τη Δευτέρα στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η πρώτη αναγνώριση αποζημίωσης από το Δημόσιο...

Πρόκειται για ασθενή ο οποίος προσβλήθηκε από το σπάνιο...

Ένωσε Κρήτη και Μακεδόνες η γιορτή του...

Ξεχωριστή αίσθηση από τις αναφορές του προεξάρχοντος Αρχιεπισκόπου Κρήτης...

Η πρώτη αναγνώριση αποζημίωσης από το Δημόσιο...

Πρόκειται για ασθενή ο οποίος προσβλήθηκε από το σπάνιο...

Ένωσε Κρήτη και Μακεδόνες η γιορτή του...

Ξεχωριστή αίσθηση από τις αναφορές του προεξάρχοντος Αρχιεπισκόπου Κρήτης...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Γιορτάζοντας τις Φυσικές Επιστήμες στα Χανιά

«ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ 2025» Το Εργαστηριακό Κέντρο...

Χανιά : Μαθητικό Συνέδριο Φυσικών Επιστημών

Η Επόπτρια Ποιότητας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, με τη συνδιοργάνωση...

Χανιά: Εκδήλωση βράβευσης των μαθητών/τριών που διακρίθηκαν στον 35ο Διαγωνισμό Αρχαίων Ελληνικών του Συνδέσμου

ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ 35ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΡΧΑΙΩΝ Σ.Φ.Ν.Χ. Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού...

Χανιά:Μουσική Συναυλία «Από την Ιρλανδία στην Κρήτη για τον “ΟΡΙΖΟΝΤΑ”»

Οι συμμετέχοντες του προγράμματος «Η Τέχνη του ρυθμού στην...