Ελένη Χρονοπούλου: Η δικηγόρος που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη

Ελένη Χρονοπούλου: Η δικηγόρος που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη

Η Ελένη Χρονοπούλου είναι μία νέα γυναίκα, δικηγόρος στο επάγγελμα και με ενεργή δράση στην πολιτική.

Τότε, η καταγγέλλουσα εργαζόταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως υπάλληλος της Ευρωβουλής και, σύμφωνα με πληροφορίες, διατηρούσε σχέση με τον ηθοποιό. Η καταγγελία έγινε το 2020 και, όπως τονίζει το ΠΑΣΟΚ στέλεχος του οποίου είναι η κυρία Χρονοπούλου, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Η υπόθεση ερευνάται από τις βελγικές αρχές και η ίδια εδώ και τρία χρόνια «χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας», όπως τονίζει το ΠΑΣΟΚ και αποδεικνύει η πραγματικότητα, αφού μόλις σήμερα γνωστοποιήθηκε η σοβαρή αυτή υπόθεση μετά την παραίτηση του Αλέξη Γεωργούλη από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την αποπομπή του από τον ΣΥΡΙΖΑ γενικά -αν και η σειρά με την οποία έγιναν τα γεγονότα αυτά μένει άγνωστη προκαλώντας επικριτικά σχόλια από τη ΝΔ για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και το ΠΑΣΟΚ και κυρίως σε «στελέχη του που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» κατηγορώντας τα ανοιχτά για διαρροή ονομάτων.

Ποια είναι η Ελένη Χρονοπούλου;
Η Ελένη Χρονοπούλου σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στο διεθνές και ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Βέλγιο. Εργάστηκε ως νομική σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώ πλέον είναι υπάλληλος της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Είναι μία γυναίκα που είναι ιδιαίτερα ενεργή πολιτικά, ανήκοντας στη νέα γενιά στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, η επιλογή της στην τέταρτη θέση όσον αφορά τη σειρά κατάταξης μεταξύ των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και το γεγονός ότι ήταν μπροστά από άλλα πιο γνωστά πρόσωπα με χρόνια και χιλιόμετρα στην πολιτική και στο κόμμα είχε προκαλέσει αίσθηση και θεωρήθηκε έμπρακτη απόδειξη της εκτίμησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στο πρόσωπό της.

Η Ελένη Χρονοπούλου θεωρείται φαβορί για μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος καθώς ήταν εκπρόσωπος του απόδημου ελληνισμού. Μάλιστα, σε άρθρο της στα «Νέα» είχε μιλήσει για τους νέους που έφυγαν στο εξωτερικό, λέγοντας πως όσοι έφυγαν θεώρησαν ότι η χώρα τους τους φέρθηκε άδικα αλλά και όσοι έμειναν αισθάνθηκαν ότι σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης βιώνοντας ακόμα μεγάλες δυσκολίες στην καθημερινότητα.

«Οι νέοι που έφυγαν από επιλογή ούτε νοσταλγία νιώθουν ούτε θέλουν διακαώς να επιστρέψουν. Προτιμούν εάν βολέψει να συνδυάσουν ένα «εκλογικό» σαββατοκύριακο στην Ελλάδα ώστε να δουν φίλους και συγγενείς και να επιστρέψουν στις χώρες που αισθάνονται ότι τα σημαντικά ζητήματα (εργασία, υγεία, παιδεία) είναι λυμένα».

Με πλούσια δράση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κυρία Χρονοπούλου τοποθετείται για κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν ευάλωτες ομάδες, την παιδική προστασία, καθώς και σε ζητήματα που αφορούν τις γυναίκες.

«Τα άτομα με αναπηρία δυστυχώς δεν έχουν ακόμα τις ίδιες ευκαιρίες στην ελληνική καθημερινότητα. Η πολιτεία είναι υπεύθυνη για τη διαμόρφωση πολιτικής ώστε να τους προσφέρει όσα δικαιούνται και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία», είχε γράψει σε ανάρτησή της στο Facebook.

Αυστηρή ήταν η τοποθέτησή της και στο ζήτημα της παιδικής προστασίας, με αφορμή τα πολλά δυστυχώς γεγονότα παιδικής κακοποίησης που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

«Δεν τους οφείλουμε καν απάντηση»
Αρκετές αναρτήσεις της και δημόσιες τοποθετήσεις της αφορούν και τη θέση της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία και θέματα ισότητας.

«Σε τόσο ουσιαστικά ζητήματα όπως η θέση της γυναίκας στην κοινωνία είμαστε όλες μαζί. Όσοι μας θέλουν αψεγάδιαστες, έτοιμες να τα προλαβαίνουμε όλα, με συγκεκριμένα πρότυπα ομορφιάς, όσοι θέλουν να απολογούμαστε για την εμφάνιση μας ή για τις επιλογές μας εκπροσωπούν ένα συντηρητικό και πατριαρχικό σύστημα. Δεν τους οφείλουμε καν απάντηση» είναι μία από τις χαρακτηριστικές αναρτήσεις της.

Τα σχόλια είναι κλειστά.