Ελένη Βατσινά: Αυτή είναι η εκτίμηση της Πολιτείας προς το Πυροσβεστικό Σώμα;

Ημερομηνία:

Συναντήσεις της βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κρήτης και τους εποχικούς πυροσβέστες

Θέματα υποστελέχωσης αλλά και τις σημαντικές ανάγκες που υπάρχουν σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό έθιξαν τόσο οι μόνιμοι όσο και οι εποχικοί πυροσβέστες κατά τις συναντήσεις που είχαν με την βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά, στην οποία υπογράμμισαν επίσης θεσμικά και μισθολογικά ζητήματα.

Οι εποχικοί πυροσβέστες μέσω του προέδρου τους Βασίλη Ανδρεαδάκη σημείωσαν ότι δεν υπάρχει προσωπικό αντικατάστασης, με αποτέλεσμα πυροσβέστες να εργάζονται χωρίς εναλλαγή για συνεχόμενες ημέρες, σε περίπτωση μεγάλης πυρκαγιάς. Παράλληλα τα πυροσβεστικά οχήματα είναι λίγα σε αριθμό και κάποιας παλαιότητας, με τις αδυναμίες τους να είναι περισσότερο ορατές σε ορεινές περιοχές όπου συχνά καλούνται να επιχειρήσουν. Στο ίδιο θέμα επέμεινε και ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης, Μ.Αντωνακάκης λέγοντας πως δεν είναι λίγες οι φορές που πυροσβεστικά οχήματα ακινητοποιούνται εν ώρα επιχείρησης κατάσβεσης λόγω βλάβης.

Ο κ.Ανδρεαδάκης σημείωσε ότι θα πρέπει να αυξηθούν οι θέσεις μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων αλλά και να προκηρυχθούν περισσότερες θέσεις ειδικών κατηγοριών, με δεδομένο ότι το προσωπικό ολοένα και μειώνεται και υπάρχει δυσαναλογία ανάμεσα στους συνταξιοδοτούμενους και τα νεοεισερχόμενα μέλη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Από την πλευρά της η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης, μέσω του προέδρου του Μ.Αντωνακάκη, σημείωσε ότι η ανθρωποδύναμη της Πυροσβεστικής είναι μειωμένη φέτος, κατά 20 άτομα, σε σχέση με πέρυσι, λόγω συνταξιοδοτήσεων, όμως παραδόξως στις φετινές οργανικές θέσεις αναφέρονται 9 υπεράριθμοι σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ο ίδιος αναφέρθηκε στις αντικειμενικές δυσκολίες κατά την άσκηση του πυροσβεστικού έργου, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια για την επικρατούσα αντίληψη ότι λόγω της ΕΜΟΔΕ στο Ηράκλειο υπάρχει επαρκής στελέχωση. Όπως τόνισε, κάτι τέτοιο δεν ισχύει και μάλιστα με την πρόσφατη προκήρυξη για την στελέχωση των νέων ΕΜΟΔΕ, εκτός Κρήτης, θεωρείται δεδομένο ότι κάποιοι εποχικοί πυροσβέστες θα απορροφηθούν στις νέες Μονάδες.

Παράλληλα τονίστηκε και το κτιριακό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες, αλλά και η υπερεργασία καθώς τα οφειλόμενα ρεπό δεν αποδίδονται και πυροσβέστες αναγκάζονται να εργάζονται ως και 50 ώρες αδιάλειπτα – θέμα για το οποίο έχουν γίνει και νομικές προσφυγές.

Τέλος αναφορικά με τον εξοπλισμό, ο κ.Αντωνακάκης σημείωσε ότι στους 5ετούς υποχρέωσης δεν χορηγήθηκε ποτέ εξοπλισμός – κράνος, επενδυτής κ.ά. – εφόδια απαραίτητα στο πεδίο.

Η κ.Βατσινά σε δήλωσή της εξέφρασε την αγανάκτησή της για το γεγονός ότι η Πολιτεία δεν έχει μεριμνήσει για θεσμικά και μισθολογικά ζητήματα των ανθρώπων που ρίχνονται στις πύρινες μάχες διακινδυνεύοντας την ίδια τη ζωή τους, ενώ δεν φροντίζει ούτε καν για τα στοιχειώδη, όπως είναι ο αστικός εξοπλισμός. “Η κυβέρνηση δείχνει στην πράξη πόσο υπολογίζει και εκτιμά το έργο των ανθρώπων που ρίχνονται σε μάχες άνισες και επικίνδυνες, που πηγαίνουν στη δουλειά τους και δεν ξέρουν αν θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους” – σχολίασε η κ.Βατσινά.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Οι τουρίστες στα Μάλια… έπιασαν δουλειά: Βοήθησαν...

Ενώ οι εργασίες για την αναβάθμιση του οικισμού προχωρούν...

Ηράκλειο:Την έκθεση «Μάτια του Αυγούστου» με έργα...

Αλέξης Καλοκαιρινός: Εκτίθενται έργα μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας - Αναζητούμε...

Οι τουρίστες στα Μάλια… έπιασαν δουλειά: Βοήθησαν...

Ενώ οι εργασίες για την αναβάθμιση του οικισμού προχωρούν...

Ηράκλειο:Την έκθεση «Μάτια του Αυγούστου» με έργα...

Αλέξης Καλοκαιρινός: Εκτίθενται έργα μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας - Αναζητούμε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πράσινο φως για έξι μη κρατικά ΑΕΙ – Απορρίφθηκαν πέντε και ένα αποσύρθηκε

Εξι μη κρατικά ΑΕΙ θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα από...

Φωτιά στο Βάθυ Λασιθίου – Μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Βαθύ στον...

Λειτουργία 13 Νέων Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Κρήτη Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε την ένταξη στο...

Ενεργειακή αναβάθμιση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων από την Περιφέρεια Κρήτης

Την ένταξη του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση 9ου Δημοτικού Σχολείου...