Έναρξη αιτήσεων εγγραφών βρεφών και νηπίων στο Δήμο Ηρακλείου για το 2024-2025

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς ότι οι αιτήσεις για τις εγγραφές βρεφών και νηπίων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στο Δήμο Ηρακλείου θα γίνονται δεκτές από την Τρίτη 14 Μαΐου στις 6 το απόγευμα μέχρι και την Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 23:59.

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά σε ειδική πλατφόρμα στις ιστοσελίδες:
https://www.heraklion.gr/municipality/aithsh/aithsh.html

https://www.dopafmai.gr/el/aitiseis

Σημειώνεται ότι τα δικαιολογητικά που απαιτούνται κατά περίπτωση θα πρέπει να είναι σκαναρισμένα και να αναρτηθούν στην ειδική πλατφόρμα σε μορφή PDF.

Σημαντικές επισημάνσεις:

·Έντυπο εκκαθαριστικού: Σε περίπτωση που δεν δύναται να εκδοθεί έως την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων, θα υπάρχει δυνατότητα ανάρτησης σε μεταγενέστερη ημερομηνία που θα οριστεί από τον φορέα και θα υπάρξει ενημέρωση με σχετική ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση του αρχικού ελέγχου των ηλεκτρονικών φακέλων (διαδικασία συμπληρωματικών δικαιολογητικών).

·Όλοι οι αιτούντες καλούνται να υποβάλλουν αίτηση τόσο μέσω ΕΣΠΑ με τη διαδικασία χορήγησης αξίων τοποθέτησης (voucher), εφόσον είναι δικαιούχοι του προγράμματος, όσο και μέσω Δήμου. Επισημαίνεται, ότι η πλειονότητα των θέσεων καλύπτονται από τους αιτούντες στους οποίους έχει χορηγηθεί αξία τοποθέτησης στους βρεφονηπιακούς σταθμούς (voucher) μέσω του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος (ΕΣΠΑ 2021-2027). Η διαδικασία για την χορήγηση Voucher ανακοινώνεται και πραγματοποιείται από το www.eetaa.gr μετά από σχετική ανακοίνωση/πρόσκληση. Βασική επιδίωξη του Δήμου Ηρακλείου είναι η πλειονότητα των αιτούντων να απαλλάσσονται από τα έξοδα φιλοξενίας παιδιού/ων με τη χρήση των voucher του προγράμματος της Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι δημότες να διαβάσουν τις σχετικές πληροφορίες του εγγράφου «Προϋποθέσεις Εγγραφών και ηλεκτρονικής μοριοδότησης αιτήσεων βρεφών και νηπίων για τα ΚΕΠΑ 2024-2025» πριν προχωρήσουν στην διαδικασία υποβολής αίτησης και ανάρτησης δικαιολογητικών.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.