Ενεργειακή αναβάθμιση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων από την Περιφέρεια Κρήτης

Ημερομηνία:

Την ένταξη του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων» στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2021–2027», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 830.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορά την πλήρη ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος που βρίσκεται στη Χαλέπα Χανίων, επί της οδού Σκρα. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Χανίων.

Σε δήλωσή του, ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπογράμμισε τη σημασία της συνεχούς αναβάθμισης των δημόσιων υποδομών και ειδικά των σχολικών κτιρίων, σημειώνοντας πως «η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει να επενδύει σε έργα για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και ειδικά των νέων παιδιών που αποτελούν το μέλλον του τόπου».

Σύγχρονο και ενεργειακά αποδοτικό σχολείο

Με το συγκεκριμένο έργο, το 9ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο, ασφαλές και ενεργειακά αποδοτικό σχολείο, το οποίο θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών, περιορίζοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες για κατανάλωση ενέργειας και λειτουργικά έξοδα.

Οι βασικές παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν περιλαμβάνουν: Αντικατάσταση της υπάρχουσας στέγης, με προσθήκη υγρομόνωσης και θερμομόνωσης, για προστασία από υγρασία και θερμικές απώλειες.

Τοποθέτηση εξωτερικής θερμοπρόσοψης, για βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και της θερμικής άνεσης στους εσωτερικούς χώρους. Αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων με νέα, ενεργειακά αποδοτικά. Εγκατάσταση αντλίας θερμότητας, που θα καλύπτει τις ανάγκες θέρμανσης και ψύξης με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα.

Αναβάθμιση του φωτισμού με την τοποθέτηση φωτιστικών LED και συστήματος αυτόματου ελέγχου φωτισμού, για εξοικονόμηση ενέργειας και καλύτερη ποιότητα φωτισμού στους χώρους διδασκαλίας.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου αφορά επιφάνεια 583,82 τετραγωνικών μέτρων και αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, στην εξοικονόμηση πόρων, αλλά και στη βελτίωση των συνθηκών μάθησης και εργασίας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

H Eορτή του Αγίου Αποστόλου Σίλα στην...

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΙΛΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ 29...

Φωτιά στο Βάθυ Λασιθίου – Μήνυμα από...

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Βαθύ στον...

H Eορτή του Αγίου Αποστόλου Σίλα στην...

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΙΛΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ 29...

Φωτιά στο Βάθυ Λασιθίου – Μήνυμα από...

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Βαθύ στον...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

H Eορτή του Αγίου Αποστόλου Σίλα στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΙΛΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ 29...

Πράσινο φως για έξι μη κρατικά ΑΕΙ – Απορρίφθηκαν πέντε και ένα αποσύρθηκε

Εξι μη κρατικά ΑΕΙ θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα από...

Φωτιά στο Βάθυ Λασιθίου – Μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Βαθύ στον...

Λειτουργία 13 Νέων Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Κρήτη Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε την ένταξη στο...