Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου:Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη απο το ψέμα.

Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη απο το ψέμα.

Ζούμε στον τόπο της υγειονομικής τραγωδίας,στον τόπο που οι υπόλογοι για τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων, ειρωνεύονται τα θύματα επαιρόμενοι για τη διάλυση της δημόσιας υγείας.

Οι ακόρεστες ανάγκες της κυβερνητικής παραπληροφόρησης εν όψει και των επερχόμενων εκλογών,οδηγούν τους υπαλλήλους της σε θλιβερές προσπάθειες καλλωπισμού μιας εφιαλτικής πραγματικότητας.

Διαβάζοντας κανείς την ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου Ρεθύμνου,θα νόμιζε πως βρίσκεται σε άλλη πραγματικότητα.

Ηρθαν λέει 27 μόνιμοι γιατροί.Συγχαρητήρια!

Δεν λέει όμως πόσοι έφυγαν που είναι τουλάχιστον 20.

Δηλαδή μέσα σε τρία χρόνια ,με την ιστορική πανδημία να δημιουργεί τεράστιες απαιτήσεις, ήλθαν δύο μόνιμοι γιατροί κάθε χρόνο κι αυτοί κατόπιν εορτής.Κοσμογονία!

Δεν λένε φυσικά πώς ετοιμάζονται να φύγουν περισσότεροι.Κύμα μαζικών παραιτήσεων καταγράφεται παντού,λόγω των απάνθρωπων συνθηκών εργασίας και του πρόσφατου νόμου που διαλύει το ΕΣΥ.

Οι αναισθησιολόγοι μας σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να στηρίξουν την τακτική λειτουργία των χειρουργείων και την διαχείριση των σοβαρών περιστατικών.Αρκούν βέβαια για εθιμοτυπικές φωτογραφίες.

Παράλληλα οι βαρέως πάσχοντες κινδυνεύουν στις διακομιδές συνοδευόμενοι απο ανειδίκευτους γιατρούς.Εχουν καταγραφεί ηδη αρκετές οριακές περιπτώσεις που απο θαύμα δεν χάθηκε ο διακομιζόμενος ασθενής.

Τα τμήματα πρώτης γραμμής(ΜΕΘ,ΤΕΠ,αναισθησιολογικό,παθολογική) εξακολουθούν να έχουν σοβαρό πρόβλημα.

Η χειρουργική δεν έχει ούτε έναν ειδικευόμενο.

Ανοιξαν μια κλινική 30 κλινών(covid),χωρίς καμία πρόσληψη.

Ειδικευόμενοι υπηρετούν 27 σε σύνολο 56 θέσεων..Γίνονται λάστιχο για να καλύψουν ανάγκες πολλαπλάσιες των δυνατοτήτων τους.

Ο απαρχαιωμένος οργανισμός του νοσοκομείου δεν λέει ν αλλάξει,με οτι σημαίνει αυτό,παρα το οτι υπάρχει ολοκληρωμένη πρόταση του επιστημονικού συμβουλίου απο το 2019.

Η αναξιοκρατία και το ρουσφέτι έχουν επιδράσει διαλυτικά σε ότι είχε απομείνει όρθιο.

Γιατροί,νοσηλευτικό-βοηθητικό προσωπικό,φύλακες και καθαρίστριες εξαναγκάζονται διαρκώς σε εξουθενωτική εργασία.

Ασθενείς βρίσκονται σε απόγνωση χωρίς ακτινολογικές εξετάσεις,εξωτερικά ιατρεία,χωρίς χειρουργεία,χωρίς πρόσβαση σε βασικές ιατρικές υπηρεσίες.

Νοσοκομείο με ιδιωτικά ιατρεία,ιδιωτικά χειρουργεία και ιδιωτική πελατεία δεν είναι πια δημόσιο.Αυτό είναι το πρότυπο της κυβέρνησης.Αυτό ψήφισαν πρόσφατα χωρίς ντροπή.Αυτό είναι το πρότυπο που υπηρετεί αντικειμενικά και ο κος διοικητής.

Λίγη ντροπή και μια συγγνώμη θα ήταν ενα ελάχιστο δείγμα σεβασμού στα θύματα,στις οικογένειες τους και στούς εργαζόμενους.

Όμως η ζωή έχει δείξει πως οι κυβερνητικοί υπάλληλοι δεν το διαθέτουν.

Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου

Ελένη Ιωαννίδου

Τα σχόλια είναι κλειστά.