Η επανάσταση του συνθετικού καφέ: Eίναι οι αλεσμένοι σπόροι χουρμά τόσο νόστιμοι όσο ο πραγματικός;

Η καθημερινή μας συνήθεια της καφεΐνης δεν κάνει καλό στον πλανήτη. Ευτυχώς, οι ερευνητές βρίσκουν εναλλακτικές λύσεις για τους αλεσμένους κόκκους καφέ. Μένει, μόνο, να ακουλουθεί και η γεύση.

Η επανάσταση του συνθετικού καφέ: Eίναι οι αλεσμένοι σπόροι χουρμά τόσο νόστιμοι όσο ο πραγματικός;

Ηλικία: Τρία χρόνια.

Εμφάνιση: Καυτός, υγρός, καφέ χρώματος.

Συνθετικός: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εξαλείψει την ανθρωπότητα μακροπρόθεσμα, αλλά προς το παρόν ο καφές μας είναι ασφαλής. Ο συνθετικός καφές φτιάχνεται από ανθρώπους. Απλά δεν έχει καθόλου καφέ μέσα.

Είμαι ένα βήμα πριν τρομοκρατηθώ: Ναι, αλλά θα το συνηθίσεις.

Πότε; Πιθανότατα μέχρι το 2050, οπότε το μεγαλύτερο μέρος της γης που χρησιμοποιείται σήμερα για την καλλιέργεια καφέ θα έχει καταστραφεί τόσο πολύ από την κλιματική κρίση που θα είναι ακατάλληλη για τον σκοπό αυτό.

Μια πρόσφατη γευστική δοκιμή στη Wall Street Journal ανέφερε ότι το ρόφημα δεν ξεχωρίζει από τον παραδοσιακό καφέ, αν και είναι ελαφρώς λιγότερο πικρό

Έχω 26 χρόνια μπροστά μου για να πιω όσο περισσότερο αληθινό καφέ μπορώ. Τι θα λέγατε να το σκεφτείτε ως εξής: Ο καθημερινός σας καφές δεν είναι πολύ καλός για τον πλανήτη, έχει οδηγήσει σε μαζική αποψίλωση των δασών και σε τεράστιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ενώ οι ίδιοι οι καλλιεργητές καφέ ζουν συχνά σε συνθήκες φτώχειας.

Δηλαδή μου λέτε ότι πρέπει να αφυπνιστώ για τον καφέ μου; Ναι. Και σε αυτό το σημείο έρχεται ο συνθετικός καφές. Αρκετές εταιρείες πρωτοπορούν στην ανάπτυξη ροφημάτων τύπου καφέ που παρασκευάζονται από φθηνότερα και πιο βιώσιμα συστατικά.

Σαν τι; Η Atomo είναι μία από τις πρώτες εταιρείες που έφερε στην αγορά συνθετικό καφέ. Είναι φτιαγμένος από ένα μείγμα σπόρων χουρμά, σπόρων ραπονιού, λεμόνι, πρωτεΐνη μπιζελιού, τριγωνέλλα, γκουάβα, κεχρί, φρουκτόζη, ηλιόσπορους, μαγειρική σόδα και καφεΐνη που λαμβάνεται από πράσινο τσάι.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο

Και όλα αυτά έχουν γεύση καφέ; Μια πρόσφατη γευστική δοκιμή στη Wall Street Journal ανέφερε ότι το ρόφημα δεν ξεχωρίζει από τον παραδοσιακό καφέ, αν και είναι ελαφρώς λιγότερο πικρό. Το οποίο ακούγεται στην πραγματικότητα πιο ωραίο.

Αυτό περιορίζεται μόνο στον καφέ; Ένα τεράστιο μέρος της έρευνας αφορά τα συνθετικά κρέατα και τα τυριά. Το 2021, το ΜΙΤ ανέπτυξε ακόμη και μια μέθοδο για την καλλιέργεια φυτικού ιστού στο εργαστήριο.

Τα συνθετικά τρόφιμα δεν είναι ακριβώς κάτι καινούργιο. Το 1869, η μαργαρίνη εφευρέθηκε από έναν Γάλλο χημικό από λίπος βοδινού κρέατος, αφού ο Ναπολέων Γ’ ήθελε μια φτηνή εναλλακτική λύση στο βούτυρο για τις εργατικές τάξεις.

Σκεφτείτε το έτσι: Αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι, η επιλογή σας μπορεί να είναι συνθετική τροφή ή τίποτα. Μια κούπα συνθετικού καφέ μπορεί να είναι η αρχή της μεγάλης αντεπίθεσης της ανθρωπότητας.

Οπότε ο κόσμος δεν θα καταστραφεί αν αρχίσουμε να υποστηρίζουμε την πώληση συνθετικού καφέ; Όχι, ο κόσμος θα καταστραφεί σίγουρα αν περιμένουμε αρκετά. Αλλά ε, τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο θα ζήσουμε τις τελευταίες στιγμές με έναν καφέ στα χέρια μας.

*Με στοιχεία από theguardian.com

Τα σχόλια είναι κλειστά.