Επίδομα παιδιού : Πότε καταβάλλεται η πρώτη δόση

Ημερομηνία:

Η πρώτη δόση του Επιδόματος Παιδιού Α21 σε όσους δικαιούχους έχουν υποβάλει οριστική αίτηση η οποία έχει εγκριθεί θα καταβληθεί την Τετάρτη 31 Μαρτίου.

Όπως έχει ανακοινώσει ο ΟΠΕΚΑ αιτήσεις που έχουν αποθηκευτεί προσωρινά και δεν έχουν οριστικοποιηθεί θεωρούνται ώς μη υποβληθείσες και δεν λαμβάνονται υπόψη.

Ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) αναφέρει ότι οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού, παρόλο που δεν έχουν υποβάλει τη φετινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2020 (έντυπο Ε1), θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Για τη χορήγηση της δόσης του Α’ διμήνου 2021 θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2019.

Το ποσό του επιδόματος υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στο Α21 του 2021 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που είχαν οι δικαιούχοι το φορολογικό έτος 2019.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα των αιτήσεων έκλεισε χθες την Παρασκευή 12 Μαρτίου για την επεξεργασία των αιτήσεων που έχουν ήδη υποβληθεί.

Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις Α21 για το επίδομα παιδιού 2021 έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλονται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2022 και τα δικαιούμενα ποσά θα καταβάλλονται αναδρομικά με την πρώτη πληρωμή, που θα γίνεται μετά την έγκριση της αίτησης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τουρισμός: Οι θετικές και αρνητικές εκπλήξεις της...

Μια αρκετά αντιφατική εικόνα για τη φετινή σεζόν αποτυπώνουν...

«Σβήνει» η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Κύπρου την ώρα...

Με ευθύνη της Κύπρου μένει σταθερά στον πάγο το...

Τουρισμός: Οι θετικές και αρνητικές εκπλήξεις της...

Μια αρκετά αντιφατική εικόνα για τη φετινή σεζόν αποτυπώνουν...

«Σβήνει» η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Κύπρου την ώρα...

Με ευθύνη της Κύπρου μένει σταθερά στον πάγο το...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Παράδοση σε χρήση της παράκαμψης Τοπολίων

Στ. Αρναουτάκης: «το μεγαλύτερο έργο στο επαρχιακό οδικό δίκτυο...

Κίνδυνος Πυρκαγιάς πολύ υψηλός για αύριο Παρασκευή 01 Αυγούστου 2025 στην Π.Ε. Λασιθίου

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...

ΟΑΚ:Νέες Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις για το Έργο Ύδρευσης Ηρακλείου Αγίου Νικολάου

Έναρξη «κυκλοφοριακών ρυθμίσεων» στο πλαίσιο του έργου «Ύδρευση Ηρακλείου...