Επιστροφή στα θρανία: Επιφυλακτικοί οι εκπαιδευτικοί για το άνοιγμα των σχολείων

Ημερομηνία:

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι εκπαιδευτικοί σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, καθώς όπως υποστηρίζουν οι υποδομές δεν είναι τέτοιες που θα μπορούσαν να υπηρετήσουν και το εκπαιδευτικό έργο και την τήρηση των αναγκαίων μέτρων προστασίας.

Λίγοι μαθητές σε πολλές τάξεις

Έτσι αναμένεται να επιστρέψουν στα σχολεία μετά τις 11 Μαϊού οι μαθητές της Γ Λυκείου. Με τον ίδιο τρόπο θα δώσουν και πανελλαδικές τον ερχόμενο Ιούνιο.

Γονείς και εκπαιδευτικοί θέτουν βασικά ερωτήματα για το πως θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προφύλαξη από τον κοροναϊό εάν αποφασιστεί τελικά να επιστρέψουν σταδιακά στα σχολεία και οι μαθητές όλων των υπόλοιπων τάξεων έστω και για μικρο χρονικό διάστημα.

Οι χώροι στα σχολεία ειδικά των αστικών κέντρων είναι περιορισμένοι και θα είναι δύσκολο να μοιραστούν λίγοι μαθητές σε πολλές τάξεις , αρκετοί εκπαιδευτικοί είναι σε προχωρημένη ηλικία ή σε ευπαθείς ομάδες ενώ τονίζουν και την ελλείψει προσωπικού καθαριότητας.

Η διχογνωμία που έχει εκδηλωθεί από την πλευρά των επιστημόνων για το άνοιγμα ή όχι των σχολείων δεν φαίνεται πάντως να βοηθά ούτε τα δημόσια αλλά ούτε και τα ιδιωτικά σχολεία.

Οι ιδιοκτήτες τους ζητούν άμεσα ένα συγκεκριμένο και ασφαλές σχέδιο που θα επιτρέψει στους μαθητές και στις οικογένειες τους να προχωρήσουν στην επόμενη μέρα.

Εκπρόσωποι εκπαιδευτικών τήρησαν πάντως τις αποστάσεις σε συλλαλητήρια που πραγματοποίησαν σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 103 εκατομμύρια ευρώ...

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το...

Εορτολόγιο 3 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 103 εκατομμύρια ευρώ...

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το...

Εορτολόγιο 3 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εκκλησία Κρήτης: Ανακοινώνει πρωτοβουλίες με “φόντο” τα φαινόμενα βίας μεταξύ νέων

Νέες πρωτοβουλίες με αφορμή τα αυξανόμενα περιστατικά βίας και...

Γιατί αναζωπυρώνονται τα σενάρια για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο

Η έντονη ανασύνθεση στο πολιτικό φάσμα έφερε ξανά στο...

Ακατάσχετο οφειλών προς το Δημόσιο: Αυξάνεται στα 1600 από τα 1250 ευρώ

Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης από το βήμα της...

Κρήτη: Ο νέος διεθνής κόμβος ψηφιακής συνδεσιμότητας

Με υποθαλάσσια καλώδια, σταθμούς προσαιγιάλωσης και νέες επενδύσεις σε...