Φαίνεται ότι η “Σοφία” δεν θα χτυπήσει σοβαρά την Κρήτη!

Δείτε που θα χτυπήσει η "Σοφία" σύμφωνα με τις προβλέψεις!

Φαίνεται ότι η “Σοφία” δεν θα χτυπήσει σοβαρά την Κρήτη! Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Τετάρτης και από τα βορειοδυτικά, με ….

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα, το βράδυ της Τετάρτης και από τα βορειοδυτικά, με κύριαα χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τις καταιγίδες στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες – κυρίως – περιοχές και τους πολύ θυελλώδεις άνεμους στα πελάγη.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν απόψε το βράδυ:

  • στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου,
  • της Μακεδονίας,
  • της Δυτικής Στερεάς, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν.
  • Από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά της χώρας.

Έρχονται πολικές θερμοκρασίες

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, από τις πρώτες κιόλας ώρες της Πέμπτης ο καιρός θα είναι καθαρά χειμωνιάτικος για τις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Το αίτιο θα είναι οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες που θα εισέλθουν στη χώρα μας από το βορρά αλλά και οι χιονοπτώσεις που θα «σαρώσουν» ακόμη και πεδινά τμήματα από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας μέχρι και τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Από την Πέμπτη κιόλας, όπως αναφέρει ο κ. Καλλιάνος, οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πολύ πυκνές κυρίως σε περιοχές της βορειοανατολικής Στερεάς, της βόρειας Εύβοιας, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας αλλά και της Θράκης.

«Από την Πέμπτη και έπειτα και ειδικά κατά τη διάρκεια της Παρασκευής το ψύχος θα είναι έντονο σχεδόν σε κάθε γωνιά της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και σε πολλά από τα νησιά των Επτανήσων αλλά και του κεντρικού και βορείου Αιγαίου.

Προφανώς και οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κατρακυλήσουν πολύ κάτω από το μηδέν. Ειδικά στη Δυτική Μακεδονία, από την Παρασκευή και μετά, θα υπάρξουν ορεινές περιοχές που η ελάχιστη θερμοκρασία θα αγγίξει ακόμη και τους -17 βαθμούς Kελσίου!».

Μετά την Πέμπτη φαίνεται ότι και πολλά από τα νησιά του Ιονίου αλλά και του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου θα δεχτούν χιονοπτώσεις ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.