Φιλί, αγκαλιά ή χάδια; Πώς εκφράζεται η οικειότητα στο σεξ

Ημερομηνία:

Ένα από τα βασικά προκαταρκτικά στο σεξ είναι το φιλί. Το έχεις δει να συμβαίνει στις ταινίες, σου συμβαίνει και στην πραγματική ζωή.

Ή μήπως όχι; Μήπως ψυχαναγκαστικά πρέπει να φιλάς τη σύντροφό σου παθιασμένα για να της εξάψεις τη φαντασία και να τη διεγείρεις ερωτικά πριν ή όταν κάνετε σεξ;

Σε αυτές τις σκέψεις μάς έβαλε η παρακάτω έρευνα που έθεσε επί του μικροσκοπίου πώς τα ζευγάρια εκφράζουν την οικειότητα, το συναισθηματικό δέσιμο που έχουν στο κρεβάτι.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex & Marital Therapy ζήτησε από 1.493 άντρες και γυναίκες να θυμηθούν αν έκαναν κάποιες από τις συγκεκριμένες τρεις πράξεις –το φιλί, το χάδι, την αγκαλιά- τις τελευταίες φορές που έκαναν σεξ.

Όπως αποδείχθηκε το 87% ανέφερε ότι φιλούσε τον/τη σύντροφό του, το 70% ότι τον/την αγκάλιαζε και το 23% ότι τον/την χάιδευε. Από εκείνους που έκαναν τουλάχιστον ένα από τα τρία, το 20% ανέφερε ότι έκανε και τα τρία, ενώ μόνο ένας στους πέντε προτιμούσε το φιλί αντί της αγκαλιάς ή τα χάδια.

Η δύναμη της αγκαλιάς στο σεξ

Από τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα της έρευνας είναι το εξής: οι πιο νέοι σε ηλικία συμμετέχοντες, άτομα που ήταν κάτω των 30 ετών, έτειναν να προκρίνουν την αγκαλιά έναντι του φιλιού στο σεξ.

Συγκεκριμένα, μόνο το 20% δήλωσε ότι το φιλί κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής δείχνει συναισθηματική οικειότητα, εν αντιθέσει, με το υπόλοιπο 80%, που μοιράστηκε 70% στις αγκαλιές και 10% στα χάδια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αγκαλιά απελευθερώνει την ωκυτοκίνη, γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης, αυτή ακριβώς δηλαδή που απελευθερώνεται με τον οργασμό.

Πηγή: https://www.oneman.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το αντιφλεγμονώδες ελληνικό βότανο που καταπολεμά διαβήτη...

Ένα αρωματικό φυτό που είναι πανταχού παρόν σε μαγειρική...

Γιατί αυξάνονται τα διαζύγια μετά τα 50;...

Ζευγάρια που υπήρξαν εξαιρετικοί γονείς, μπορεί να μην κατάφεραν...

Το αντιφλεγμονώδες ελληνικό βότανο που καταπολεμά διαβήτη...

Ένα αρωματικό φυτό που είναι πανταχού παρόν σε μαγειρική...

Γιατί αυξάνονται τα διαζύγια μετά τα 50;...

Ζευγάρια που υπήρξαν εξαιρετικοί γονείς, μπορεί να μην κατάφεραν...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Ηρακλείου:Συνεδριάζει την Τρίτη 23 Ιουνίου η Δημοτική Επιτροπή

Την Τρίτη 23 Ιουνίου στις 13:00 συνεδριάζει η Δημοτική...

Χανιά:Οι επίσημες δηλώσεις της Αστυνομίας για την δολοφονία της Σταυρούλας

Κυρίες και κύριοι, καλημέρα σας. Σας καλέσαμε σήμερα εδώ προκειμένου...

Κορυφαίες εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας με καταξιωμένους καλλιτέχνες στο 6ο φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης

Παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου Με κεντρικό σύνθημα των εκδηλώσεων...