Σάλος έχει προκληθεί στα social media και στις vegan κοινότητες εξαιτίας μιας χορτοφάγου, η οποία «έχτισε» καριέρα αποκλειστικά από τη συγκεκριμένη στάση.

Υποτίθεται ότι κανείς δεν έπρεπε να δει τη Yovana Mendoza, γνωστή και ως Rawvana στα social media, να τρώει ψάρι.

Η 28χρονη influencer έχει προσελκύσει περισσότερους από 3 εκατομμύρια χρήστες στο YouTube και το Instagram, προωθώντας διατροφές με βάσει τον βιγκανισμό.

Ωστόσο, πριν από μερικές μέρες, ήρθε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται η 28χρονη να τρώει σε δημόσια θέα ένα ψάρι, το οποίο μάλιστα προσπάθησε μάταια να κρύψει.

Όπως αποκάλυψε η ίδια, σε βίντεο που ανέρτησε στο διαδίκτυο, έπειτα από το κύμα αντιδράσεων που προκλήθηκε, σταμάτησε να είναι βίγκαν, για λόγους υγείας.

Η περίοδος της είχε παρουσιάσει ανωμαλίες και είχε προβλήματα με το πεπτικό σύστημα, οπότε άρχισε να τρώει ζωικά προϊόντα για να δει αν αυτό θα τη βοηθούσε.

Παρόλα αυτά, η διάσημη vlogger έλεγα για αρκετό καιρό ψέματα στους ακολούθους της, ότι είναι βίγκαν, ώστε να μην τους χάσει.

Το σκάνδαλο, που ονομάστηκε Fishgate, λειτούργησε ως κώδωνας κινδύνου για όσους δέχονται διατροφικές συμβουλές από ανθρώπους του διαδικτύου, οι οποίοι δεν έχουν τα απαραίτητα προσόντα.