Γεωργιάδης: Πιθανή μείωση του ΦΠΑ σε βασικά διατροφικά είδη

Το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι και η μείωση του ΦΠΑ εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών. Το αν θα γίνει ή όχι είναι απόφαση του οικονομικού επιτελείου που πρέπει να λάβει υπόψιν του κι άλλους παράγοντες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η μείωση στον ΦΠΑ, ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο της κυβέρνησης, προκειμένου να μπορούν οι καταναλωτές να αγοράζουν – κάπως πιο φθηνά – τα βασικά διατροφικά είδη.

«Το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι και η μείωση του ΦΠΑ εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών. Το αν θα γίνει ή όχι είναι απόφαση του οικονομικού επιτελείου που πρέπει να λάβει υπόψιν του κι άλλους παράγοντες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Εξ όσων γνωρίζω μελετάται να μειωθεί σε ορισμένα είδη στο 6%».

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ακόμη ότι δεν είναι δυνατό κάθε εβδομάδα να ανακοινώνονται κάποια μέτρα από την κυβέρνηση, γιατί τότε θα χαθεί ο έλεγχος. «Πρέπει να δώσουμε λίγο χρόνο να δούμε πώς θα πάνε τα μέτρα που ψηφίσαμε, πρέπει να χειριστούμε αυτή την κρίση σαν μαραθωνοδρόμοι και όχι σαν “κατοστάρηδες?. Ξέρουμε ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα, με αυτό τον πληθωρισμό θα ήταν τρελό να μην το παραδεχτούμε», σημείωσε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην αισχροκέρδεια, λέγοντας πως από την επόμενη εβδομάδα με την ψήφιση τροπολογίας θα αρχίσουν να δημοσιοποιούνται ονόματα εταιριών που αισχροκερδούν.https://www.real.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.